Facebook je pred parimi dnevi predstavil možnost vključitve / dodajanja 360 stopinjskih posnetkov. Glede na to, da nas večina nima 360 stopinjske kamere, si sicer pri tem lahko pomagamo z različnimi aplikacijami, ali pa še bolj preprosto – na Facebook naložimo naše panoramske posnetke, ki jih naredimo z našimi mobiteli.

Jeap. Stvari so ponavadi bolj preproste, kot izgledajo na prvo žogo. Če vaš mobitel omogoča, da naredite panoramski posnetek, potem lahko brez problema naložite panoramo in Facebook vam bo sam omogočil “skrolanje” sem ter tja po fotografiji s premikanjem vašega mobitela.

Ideja je super, vendar je mene zmotilo dejstvo, da se precej uniči fotografija, ko jo nalagaš na Facebook – če želite imeti kvalitetno fotografijo, potem morate nastaviti Upload HD (iOS / kliknete More znotraj aplikacije desno spodaj, Settings, Account Settings, izberete Videos and Photos in označite Upload HD).

Ko naložite fotografijo, se vam pojavi opcija “skrolanja” – spodaj je ista fotografija naložena preko FB aplikacije in originalna fotografija – očitno se bodo morali še malce potruditi pri kompresiji fotografije, da bo kvaliteta primerna in da bodo uporabniki z veseljem to uporabljali.

p.s.: funkcionalnost se spremeni pri “embedu”, zato je potreben klik na fotografijo, ki se vam odpre znotraj Facebooka in omogoča “skrolanje” s preminkanjem vašega mobitela!

belopeska_jezera_lago_di_fusine_006