Pametovanje za Delo / Majhni koraki v svetlo prihodnost

Ko sem pred časom dobil klic iz Dela, če bi napisal kaj o Sloveniji leta 2041: V kakšni državi si želim živeti čez 25 let in kako priti do nje, sem bil seveda takoj za. Slišalo se je zanimivo.

No, tudi bilo je zanimivo, dokler se nisem lotil pisanja. Takrat so se stvari malce spremenile, predvsem pa se mi je začelo porajati kup vprašanj. In kup neznank. Predvsem pa sem prvi tekst kmalu vrgel v “trash”, kajti bolj sem se osredotočil na preteklost, kot prihodnost.

Očitno je to naš vzorec v katerem živimo in brez katerega si ne znamo predstavljati Slovenije. Slovenija je nekaj iz preteklosti, ampak čas je, da se nehamo ukvarjati s tem in začnemo živeti sedanjost, ki se bo spremenila v prihodnost.

Moje pametovanje lahko preberete tukaj / http://www.delo.si/mnenja/gostujoce-pero/majhni-koraki-v-svetlo-prihodnost.html.

Tole je pa zaključek vsega skupaj:

Težko je razmišljati o Sloveniji čez 25 let, kajti četrt stoletja je za nami, pa imam občutek, da se še nismo dovolj dobro navadili na svojo državo in da premalo cenimo deželo, v kateri živimo.

Bodimo ponosni na to, kar imamo, in pozabimo na preteklost, politiko in vse ostale stvari, ki nas delijo. Poskusimo spreminjati svoj svet in le to se bo odražalo tudi v svetu, v katerem živimo.

Bodimo ponosni na to, da imamo svojo državo in z dvignjeno glavo poglejmo enkrat v prihodnost. Ni vse tako črno in narobe v Sloveniji!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja