Pred časom so me kontaktirali iz BMWja, če bi se pridružil na blogerskem odkrivanju Istre / #shareistria. Seveda sem bil takoj za. Od nekdaj sem zaljubljen v skrite kotičke Istre in glede na to, da odkrivanje Istre organizira BMW skupaj s Turističko zajednice Istarske županije, je veselje še precej večje.

Zadnjih 25 let sem se vsako leto vsaj 10krat peljal skozi Istro (ja, tako je, če imaš / si imel v Istri hiško). Ko sem čez par dni dobil razpored, kaj vse me čaka v štirih dneh (Grožnjan, Momjan, Paladini, Ipši, Pula, Rovinj, Fažana) in koliko različnih stvari si bom ogledal / ja, še bolj sem navdušen, kajti očitno bom videl Istro skozi povsem drugo prizmo, ki jo sedaj poznam.

Glede na to, da je ta tura organizirana z BMW vozili, so mi za naslednjih 5 dni dali v uporabo BMW 320d Limuzina EfficientDynamic Edition. Glede na to, da nisem ravno poznavalec vozil, sem navdušen nad 160+ konji, M paketom opreme in veliko elektronike, predvsem pa z avtomatskim menjalnikom, s katerim bo vožnja v koloni lahko povsem znosna. Seveda bi bil bolj vesel, če bi dobil M4, ali pa kakšnega kabrioleta iz njihovega nabora, ampak se bom zadovoljil tudi s 320d – naj bi nas čakala električna in ostala vozila na destinacijah v Istri!

Prva stvar, ki sem jo naredil z BMWjem je bila – šel sem naredit nekaj fotografij in driftat! No, slednje ne drži, čeprav se mogoče na fotografijah tako vidi!

p.s.: to vozilo ima smernike in jaz jih znam uporabljati!