Restavracija Alla Beccaccia / Fažana

Alla Beccaccia je restavracija v Fažana, ki smo jo obiskali v okviru #shareistria ture. Vendar Alla Beccaccia ni samo restavracija, ampak ponujajo tudi najem apartmajev v čudovito opremljenem okolju in z bazenom, ki bi ga z veseljem imel tudi doma. Fažana je moja ljuba destinacija v Istri, saj v konobi Feral pečejo sardele, ki jih imam zelo rad. Prav tako pa je Fažana izhodišče za obisk Brionov.

Alla Beccaccia ima zanimivo ime / to je ptica veliki kljunač, ki je ena izmed specialitet, ki jih postrežejo pri njih v restavraciji. Vendar je tudi vsa ostala hrana, ki jo stežejo pri njih lokalna in pripravljena po starih istrskih receptih.

Zelo mi je všeč, ko  lastnik restavracije prisede k mizi in se pogovarja z gosti in jim zna podati odgovore na mnoga vprašanja, ki jih zastavljamo. To pogrešam v Sloveniji v restavracijah – ni dovolj samo natakar za čudovito izkušnjo, ampak je potrebno še kaj več od tega. In informacije o hrani s strani lastnika so nekaj drugega, kot pa nadebudnega natakarja, ki je na počitniški praksi (pa brez zamere do mladih v tem primeru).

Hrana, ki smo jo dobili v restavraciji Alla Beccaccia je bazirala predvsem na mesu. Domač pršut, domača salama, sir s tartufi, sveže pečen kruh. Domače pripravljeni pljukanci s pršutom in doma narejeni njoki z boškarinom. Potem pa še “pod peko” spečena divja svinja s svežim krompirjem in taljata iz florentinca.

Glede na lego restavracije Alla Beccaccia in urejenost njihovih apartmajev in ceno, pa sem resno začel razmišljati, da bi kakšen vikend preživel zopet v Istri in užival v miru in tišini, ki ga ta posest ponuja.

alla_beccaccia_fazana_004