Beeping je nova storitev na domačem trgu. V času, ko vse več storitev bazira na “sharing economy” (Uber, Airbnb) je Beeping nekaj, kar sem pogrešal že dolgo časa. Namreč preko spletne platforme Beeping lahko naročite preverjene čistilce za vaš dom. Vendar je Beeping naredil korak dlje – nudijo garancijo kakovosti opravljene storitve, spletno plačevanje in zavarovanje odgovornosti v sodelovanju z Generali zavarovalnico.

Storitev temelji na raziskavi, ki so jo opravili v sodelovanju z Ekonomsko Fakulteto v Ljubljani, kjer so prišli do zanimivih podatkov: več kot 50 % vprašanih tedensko prostočasnim aktivnostim nameni manj kot 3 ure svojega časa. Povprečno slovensko gospodinjstvo pa za gospodinjska dela nameni v povprečju 9 ur tedensko, od tega 5 ur in več za čiščenje.

Kaj torej ponuja Beeping? Izkoristite lahko dve možnosti:

  • lahko se prijavite kot Beeper in s tem poskrbite za dodaten zaslužek (predvsem se s tem sistemom anulira delo na črno in vsakega kandidata se preveri – nekaznovanost, prav tako poskrbijo za izobraževanje in svoje Beeperje preverjajo preko skrivnostnega kupca).
  • lahko pa uporabljate storitev Beeping in naročite čiščenje vašega doma, ko si to želite (na spletnem mestu pustite svoje podatke in željen termin in preko spleta plačate storitev – storitev je v tej fazi na voljo v Ljubljani in njeni okolici (občine Domžale, Trzin, Kamnik, Brezovica pri Ljubljani, Medvode, Dol pri Ljubljani in Radomlje). Kar je zanimivo je, da so pri Beepingu sklenili zavarovanje z Zavarovalnico Generali, in tako je vaše imetje zavarovano do višine 100. 000 eur, predmeti, ki so neposredni del čiščenja, pa do višine 10.000 eur.

Med čiščenjem doma vam ni potrebno biti doma, lahko pa se seveda odločite za to možnost. Beeperji vam ne bodo generalno očistili gospodinjstva in na začetku ne boste imeli možnosti dobiti vedno istega Beeperja!

Ali bi se sam odločil za storitev Beeping?

Glede na to, da vem koliko časa tedensko porabim za čiščenje hiše na tedenski ravni in koliko vrednotim svojo uro, bi bila ta rešitev pravšnja tudi zame. Namreč za čiščenje porabim tedensko vsaj 4 ure – strošek pri Beepingu pa bi bil okoli 27 eurov! Na žalost zaenkrat še ne omogočajo storitve v mojem kraju, vendar, ko bo na voljo, bom definitivno preizkusil njihovo storitev.

Dilema pri Beepingu?

Slovenci in naša posesivnost pri nepremičnah je definitivno eden izmed faktorjev, ki so ga morali upoštevati in vzeti v obzir. Če so ljudje v Ljubljani še dovzetni za takšne storitve, pa je na periferiji precej drugače. Vendar se tudi miselnost Slovencev skozi čas spreminja in posledično se spreminja tudi pogled na takšno storitev.

Upam, da jim bo uspel preboj tudi preko meja in da ne bodo ostali zgolj v Sloveniji. Pričakujem pa kmalu porast ponudnikov podobne storitve v Sloveniji :)

Več o Beepingu:

Beeping / storitev za vse, ki želijo zanesljivega čistilca za dom
Beeping / storitev za vse, ki želijo zanesljivega čistilca za dom