Pokemon GO / mobilna igra, ki je obnorela svet Pokemon GO / mobilna igra, ki je obnorela svet

Pokemon GO / mobilna igra, ki je obnorela svet / #pokemongo

Pokemon GO je mobilna igra, ki je v parih dneh obnorela svet. Dobesedno. Jutri naj bi imela več aktivnih uporabnikov, kot jih ima Twitter in ljudje so jezni, ker Pokemon GO še ni na voljo v njihovi “trgovini. Pokemon GO je augmented reality igrica, ki so jo razvili pri Nianticu in ljudje po celem svetu so dobesedno ponoreli za tem fenomenom.

Pokemon GO lahko uporabniki uporabljamo na dva načina – preko AR resničnosti, ali pa kot navadno igrico. Priporočam AR, ker je dejansko bolj zanimiva in kar je najpomembnejše – igrica uporabnike dobesedno prisili, da gredo ven na zrak in da iščejo različne “pokemone” po okolici. Ja, prav ste prebrali.

Najprej je potreben dolpoteg igrice – v primeru, da imate USA itunes račun, potem je spodaj povezava. Prav tako je povezava za Android verzijo. Aplikacijo instalirate in se prijavite vanjo – jaz sem jo povezal z Google računom.

Na začetku igrice si izberete svoj avatar in ga prilagodite. Potem se odpravite naokoli in odkrivate  Pokemone in jih dodajate v svoj Pokédex. Pokemone lovite tako, da vanj vržete žogo – vendar ni tako preprosto, kot izgleda na prvi pogled. Žoge so omejene, le te lahko sicer kupite (ja, imajo zelo dobro monetizacijo in ne dvomim, da so v teh dneh, od predstavitve aplikacije 6.7.2016 zaslužili z in-app purchasei že zajetne vsote denarja), ali pa jih najdete na različnih lokacijah. Ja, lokacije so pomembne, saj so prav tako pomembne za to, da najdete različne Pokemone in jih ulovite, natrenirate in potem pošljete v boj.

Mobilno igrico Pokemon GO si lahko dolpotegnete:

Obstaja cel kup spletnih mest, kjer so objavljeni “hacki” s katerimi lahko precej lažje preživite in vas sodelavci ne bodo gledali čudno, ko boste leteli vsake par minut na zrak, ker se bo nekje pojavil kakšen Pokemon. Vendar potem ne bo več zanimivo.

Bolj zanimivo je, da si vzamete čas in sami odkrivate stvari – če bo Pokemon GO krivec, da se boste več gibali in da bodo vaši otroci želeli preživeti ves čas v naravi in okoli jezer, potem se spomnite, da aplikacije in pametni telefoni niso tako zlo, kot izgleda vse skupaj na prvi pogled.

Kar me spomni na naš Oust.me, startup, ki smo ga ustanovili pred leti in kjer je bila “naloga” precej podobna – motivirati ljudi, da premaknejo svoje riti. Vendar čas in tehnologija še nista bili pripravljeni – sedaj pa je AR tehnologija naredila tak korak, da ljudem dejansko pomaga pri odkrivanju novih svetov.

p.s.: če vam bo baterijo prehitro kurilo, potem si dolpotegnite Google Maps (offline mode) in bo avtonomija baterije malce daljša!

 

Pokemon GO / mobilna igra, ki je obnorela svet
Pokemon GO / mobilna igra, ki je obnorela svet