Pokemon GO norija je zajela tudi Slovenijo. Obstaja že kup Facebook strani Pokemon GO Slovenija, kjer dobite več podatkov o tej igri. Včeraj zvečer so se po Ljubljani vozili trije fantje na skuterju (ja, prav ste prebrali) in vsak od njih je imel v rokah svoj mobitel – po Ljubljani so iskali in lovili Pokemone! Ne lažem, tudi sam sem bil presenečen. Tudi sam sem, ko sem šel zvečer proti domu, prehodil še par ulic po Ljubljani in nabral zalogo Pokemonov za današnji dan. Pokemon GO norija je zajela Slovenijo, kljub temu, da aplikacija še ni uradno na voljo v Sloveniji.

Pokemon GO ni samo igrica. Ampak je tudi precej dobra platforma za izobraževanje. Namreč Pokestopi, kjer lahko dobite različne pripomočke so vedno zanimivi. V Ljubljani sem tako odkril cel kup spomenikov, grafitov, grafik in vsega ostalega, kar sicer nisem nikoli niti opazil. To, da se gibljem naokoli in odkrivam te stvari, je odlična zadeva. Predvsem pa Pokemon GO ni samo igrica, kot sem mislil najprej.

Včeraj sem pametoval za Finance (vir) o igri Pokemon GO in med drugim zapisal:

Če lahko sklepam po obsesiji s to igrico po svetu, bo tudi pri nas kaj kmalu večina mladih hodila naokoli s pogledom v telefon – vendar ne bodo več preživljali časa na Facebooku, temveč bodo iskali Pokemone v svoji okolici. In – da ne omenim, da je igra iz hiše spravila tudi največje geeke!

No, po uvodu sem se očitno zmotil, saj to igrico ne igrajo zgolj geeki, ampak je privržencev Pokemon GO veliko veliko več.

Kje torej dobiti več informacij o sami igrici Pokemon GO, o strategiji igranja Pokemon GO, o načinu zbiranja Pokemonov in vse ostale informacije? Splet je zadnje tri ponorel in vsak dan je več spletnih mest, ki ponujajo te informacije. Spodaj je naštetih nekaj:

Osnovne informacije:

  • Grass Shaking: A Pokemon may or may not reside there. Higher chances of encountering a wild Pokemon
  • Swiveling White PokeBall Icon (Top Left Corner): It means content is loading.
  • Battery Saver Option: When the app is open and the phone unlocked, the screen will turn black if the phone is idle or laying down. You can still receive alerts.
  • Pokemon Tab: Shows you wild Pokemon in your vicinity. Select the Pokemon you wish to encounter, and it makes it easier for you to hunt for it.
  • Color of the Ring When Catching a Pokemon: Refers to the difficulty of catching the Pokemon. Green = Easy, Yellow = Moderate, Red = Difficult.
  • CP = Combat Power: “Each individual Pokémon is assigned CP at capture, which indicates how well that particular Pokémon will perform in battle. As you gain XP and become a higher level Trainer, the CP of the Pokémon you capture will generally be higher.”
  • Stardust: Used to level up your Pokemon. Is acquired through capturing any Pokemon. You can also obtain it daily by being in control of a gym.
  • Candy: Used to evolve and level up your Pokemon. Is acquired through capturing the same Pokemon. Candy is also obtained through hatching eggs.
  • Leveling/Evolving a Pokemon: Capture the same type Pokemon to earn Stardust and Candy. Each Pokemon require different amounts of Stardust and Candy to either level up or evolve. Transferring Pokemon to the Professor will earn you one candy.

Sicer pa preprost nasvet. Pojdite ven. Pojdite tja, kjer je veliko ljudi. V Ljubljani je veliko Pokestopov, predvsem pa so tudi zanimivi Pokemoni, ki čakajo, da jih lahko ulovite.

Mobilno igrico Pokemon GO si lahko dolpotegnete: