Pokemon GO za poslovno uporabo / kako izkoristiti Pokestop in Lure Modules

Pokemon GO je od danes na voljo tudi v Sloveniji. Množična histerija je zajela že cel svet in vsi naokoli lovimo Pokemone. Pokemon GO je postal ena izmed najbolj iskanih igric in Nintendo si mane roke (preko 1.6 mio $ samo od prodaje virtualnih dobrin). Seveda je Pokemon GO na očeh vseh marketingarjev, ki razmišljajo, kako Pokemon GO uporabiti za poslovno uporabo.

Moja ideja je dokaj preprosta in ne zahteva posebnega znanja, niti posebej veliko denarja. Če imate lokal in je blizu vas Pokestop, potem izkoristiti ta hype, ki je sedaj prisoten. Dejstvo je, da v Sloveniji ni toliko igralcev, kot jih je v tujini, ampak vseeno je ideja preprosta.

Če je vaš lokal blizu Pokestopa, potem naložite igrico Pokemon GO in poskusite izkoristiti to v svojo korist. Namreč, če je blizu vas Pokestop, potem lahko znotraj aplikacije kupite Lure Modules (ki privlačijo Pokemone k Pokestopu) in ker igralci to opazimo znotraj igrice, pridem bližje lokaciji. Če boste vsake pol ure, ko preteče uporabnost Lure Modula le to podaljšali, boste imeli poln lokal.

No, to je ideja v praksi, kako bi pa potekalo v realnosti pa je povsem drugo vprašanje. Ampak glede na to, da je cena 8 Lure Modulov 680 Pokecoinsov (kar je dovolj za 4 ure) in je cena za to manj kot 7$ (v primeru, da kupite 14.500 Pokecoinsov za 99.99$ je cena še manj) potem to pomeni, da vas stane 1 ura, ko boste imeli pri Pokestopu Lure Module okoli 1$. Se splača stestirati, kajne?

No, če bodo ljudje samo gledali v svoje telefone, potem niste storili veliko, če pa jim pripravite posebno ponudbo in poimenujete svoj WIFI – Pokestop Lure GO, ali kaj podobnega, pa bo vsem bolj jasno, kaj se dogaja.

Ideja je sicer zanimiva, vendar bi jo bilo potrebno dejansko stestirati v resničnem življenju in videti, kako deluje. Sicer pa če imate podjetje, potem se prilagodite tem razmeram, ki so sedaj nastale s “Pokemon GO obsesijo”.

Pokestop
Pokestop