#TvitajmoZaNaše / Telekom Slovenije in Pristop / kudos

#TvitajmoZaNaše je odlična akcija, katere pobudnik je Telekom Slovenije in Olimpijski komite Slovenije. Takšno akcijo sta izvedla že v Londonu 2012 in Sočiju 2014 in zbrala preko 40.000 tvitov podpore slovenskim olimpijskim športnikom.

Zakaj se mi zdi ta akcija odlična? Ko sem včeraj videl TV oglas za #TvitajmoZaNaše, sem se zavedal, kako so povezali tvite, ki jih uporabniki objavljamo na Twitterju in fizične izdelke – v tem primeru brisače na katere izvezejo naše tvite in so v podporo športnikom. V bistvu, tudi če gre zgolj in samo za oglasno sporočilo, pa mi je ideja vrhunska. Povezati offline in online svet in narediti nekaj iz tega. Verjetno bi marsikateri tviteraš z veseljem kupil takšno brisačo, kjer bi bil objavljen njegov tvit.

Verjetno je tole plod agencije Pristop in kudos za to. Všeč ideja in všeč izvedba.

Telekom Slovenije (@TelekomSlo) in OKS (@TeamSlovenia) bosta v času olimpijskih in paraolimpijskih iger prek svojih profilov na omrežju Twitter redno povzemala najaktualnejše dogajanje v času obeh tekmovanj, pri tem pa se seveda še posebej osredotočala na slovenske športnice in športnike.

Z uporabo uradne značke (hashtag) #TvitajmoZaNaše,  #TvitajmoZaNase, #TvitamZaNase, #TvitamZaNaše, #potvrio, #riovnas in #riovmeni lahko tviterašice in tviteraši spodbujajo in izkazujejo podporo slovenskim (para)olimpijcem, hkrati pa pomagajo zbirati sredstva za mlade slovenske športnike iz socialno ogroženih okolij. Osnovni namen tovrstnega spodbujanja je promoviranje olimpijskih vrednot, pozitivnega navijanja in spremljanja olimpijskih iger.