Nekdo mi je ukradel nick na Instagramu

Instagram uporabljam že vrsto let. Na srečo sem bil tako zgodnji uporabnik Instagrama, da mi je uspelo pridobiti 3-črkovni nick had, tako kot na Twitterju (sicer je bil prvi nick na Twitterju hadhad). Vendar sem zadnje čase opažal, da nekdo mrzlično poskuša priti do nicka had na Instagramu, saj sem vsak dan dobil par elektronskih sporočil o pozabljenem geslu.

Danes mu je uspelo. Ko sem zjutraj preveril Instagram, sem ugotovil, da nimam nicka had, ampak hadanonymous1. Očitno se je nekdo toliko časa trudil, da mu je uspelo.

Seveda sem takoj kontaktiral Instagram preko njihovega spletnega obrazca https://help.instagram.com/372161259539444/ in jim razložil situacijo. Verjetno imajo dnevno neskončno takšnih in podobnih primerov in bil sem prepričan, ko sem dobil v naslednji minuti že njihovo elektronsko sporočilo, kjer so želeli od mene precej zanimivo stvar – da napišem na list papirja številko in pošljem “selfija” s tem papirjem.

hacked_instagram

Seveda sem z veseljem poslal sliko in se potrudil na roke napisati številko – upam, da bodo znali razbrati moje hieroglife in da bodo uredili vse skupaj z mojim Instagram računom.

Zanimivo je, da je “hackanje” Instagram računov postala praksa – namreč na spletu sem našel kup zgodb, ki so imele podobne začetke. Nekdo pošlje DM, da bi rad kupil tvoj Instagram račun (ja, ponujali so mi že 20.000 eurov) in potem se pojavi zahteva, da je treba najprej spremeniti uporabniško ime! No, jaz se seveda tega nisem šel, je pa očitno nekomu uspelo najti luknjo in jo izkoristiti za to, da je prišel do mojega uporabniškega imena.

Poročam v naslednjih dneh, kako se je zgodba razpletala in kako se je končala. Ker tole zna biti zanimivo.

hacked_instagram_1

  1. Good luck!
    :D

    Postaj še svojo fotko s kodo, da še mi pošljemo na Instagram. ;)

  2. Si že kaj rešil? Bizarno, da se sploh lahko zgudi tako hijacakanje accounta. Upam, da ti rata rešit zagato :)

Komentarji so zaprti.