Barbarella je pred kratkim odprla lokal Barbarella arkade‬ na tržnici v Ljubljani, kjer strežejo vegansko in vegetarijansko hrano. Glede na to, da jaz njene hrane nisem poznal, razen ko sem parkrat jedel sladice na Odprti kuhni, me je zamikalo, da bi preizkusil njen BBQ veganski cheese burger, ki ga ima v ponudbi.

Minili že trije meseci odkar sem se odločil za veganstvo in v tem času sem preizkusil že veliko veganskih jedi, ki so precej boljše od tistih, ki sem jih bil sicer navajen. Tudi veganski burgerji niso takšen bav bav, ali pa nekaj, kar sploh ni okusno, ampak ravno nasprotno.

Torej. Pod pod noge in do Barbarelle. Lokal je luštno urejen in zunaj so mize v senci, z žajbljem v lončkih. Malce me je zmotilo, da nimajo dovolj izpostavljene ponudbe v angleškem jeziku – ja, tujci hodijo na tržnico in takšna stvar definitivno pritegne marsikoga, sploh če je kratko in jedrnato v tujem jeziku napisano, kaj ponujaš.

Naročil sem BBQ veganski cheese burger (hmm, ko slišim besedno zvezo veganski sir, me sicer veliko stvari mine, ampak saj rad živim drzno!) in pijačo, za katero nisem točno vedel, kaj naročam. Organic soda ingver, za katero mi tudi natakarica ni znala točno povedati, kaj je – meni pa se je zdelo in sem upal, da je to Whole Earth Ingver. Definitivno priporočam. In ja, dobil sem to pijačo in čez par minut tudi burger.

Malce me je presenetilo, ker burger ni bil vroč. Tudi veganski sir ni bil stopljen, ampak precej limast. Sicer je BBQ veganski cheese burger sestavljen iz:

  • sezamove bombice
  • polpeta iz črnega fižola in sojinih koščkov
  • veganskega sira
  • čipotle zeljne solate
  • bbq omake
  • gorčice
  • paradižnika in solate

BBQ veganski cheese burger vas bo stal 6,50 eura.

Okus BBQ omake in gorčice me je preveč spominjal na Green Garden veganski burger, ki mi je odličen. Polpeta je tanka in kot sem že prej omenil – bila je hladna. Vseeno si želim, da imam vroč, ali pa vsaj topel burger. Sir mi ni sedel, čipotle zeljna solata je bila odlična. Če bi bil tanjše narezan paradižnik, bi bilo super. Predvsem pa mi je, razen gorčice, manjkalo malce več okusa v burgerju – preveč plain, ali pa so bila moja pričakovanja previsoka.

Naslednjič bom pri njih rajši naročil juho, ali pa sladico. Tam ne bom imel toliko pripomb – pri burgerjih pa jih bom imel vedno, kajti vsak poskuša narediti iz burgerja umetnost – pa vendar je to povsem nesmiselno. Burger je burger. Tudi veganski!

Za vse mesojedce / moje recenzije burgerjev v Sloveniji in bližnji okolici: