Življenje v hiši poleg gozda je zanimivo. Prinaša veliko rekreacije in kvalitetnega časa, ki ga preživiš v naravi. Včasih imaš na obisku kune. Včasih pa se zgodi tudi to, da ti pade smreka na streho hiše! Jeap, včerajšnji večer je bil na Izlakah takšne, da bi ga marsikdo z veseljem pozabil. Toča, veter, ruvanje dreves,..

Tokrat nisem imel sreče. 29,60 metra dolga smreka je padla na streho hiše. Če bi imel avto parkiran pred hišo, bi bolj malo ostalo od njega. Ampak očitno imam tudi v nesreči srečo, saj ponoči ni deževalo, da bi mi poškodovalo še notranjost hiše. Sicer bo potrebno beljenje in menjava stropa, ampak vseeno je izgledalo precej bolj grozno, kot pa je na koncu izpadlo.

Seveda ne bi ničesar rešil brez gasilcev PGD Izlake, ki se jim še enkrat zahvaljujem. Profesionalen odnos, predvsem pa hitra intervencija in učinkovito ukrepanje. Kljub temu, da sem pričakoval, da bo škoda precej večja, pa so smreko iz strehe odstranili skoraj brez posledic – no, menjava kritine je bila potem v moji domeni in priznam, da sem imel toliko adrenalina v krvi, da kljub temu, da me je strah višine, sem brez problema reševal streho in menjaval kritino. Po šestih urah je bila streha sanirana, predvsem pa je bilo stanje povrnjeno skoraj v normalno situacijo.

Še enkrat hvala gasilcem! Zagorska noč očitno ne prinaša nič dobrega moji familiji…