Pokemon GO / zakaj sem po 3 tednih nehal igrati Pokemon GO igrico

Priznam. Igrica Pokemon GO me je potegnila vase. Nisem bil odvisen od nje, sem pa precej časa namenjal sprehajanju naokoli s svojim mobitelom v roki. Bil sem eden izmed tistih, ki jih je Pokemon GO pripravil do tega, da spravijo svojo rit iz stanovanj in gredo naokoli in iščejo Pokemone in se v Gymu borijo z drugimi, predvsem pa nabirajo različne stvari, ki so na voljo v Pokestopih.

Zakaj sem po 3 tednih nehal igrati Pokemon GO igrico?

V tem času sem uspel priti do 23 stopnje in ujel sem precej veliko število Pokemonov. Vsaka nova stopnja je pomenila več in več gibanja in več in več časa je bilo potrebno namenjati igranju. Vendar mi ni bilo težko, saj me je tokrat tehnologija pripravila do tega, da sem se podal naokoli in da sem združil prijetno s koristnim.

Potem pa sem opazil, da se je začela množična prodaja Pokemon GO računov, kjer imajo vsi kup dobrih Pokemonov, ki jih jaz nisem še niti srečal. In ti računi so bili stopnja 25 in višje. Hudiča, koliko časa je moral človek posvetiti igranju Pokemon GO igrice, če je želel doseči to stopnjo je bilo edino vprašanje, ki se mi je zastavljajo.

Ampak, ko sem gledal “print screene” določenih zaslonov teh računov, sem ugotovil, da jim manjkajo povsem osnovni Pokemoni, ki sem jih jaz nabral “na tone”. Recimo, ko nekomu manjka Drowzee ima pa Rainerja, je dovolj velik znak, da je nekaj s tem narobe.

Fake GPS za Androida in PokemonGoAnywhere za jailbreakan iOS!

Seveda mi le to ni dalo miru in sem šel guglati. Presenečen sem bil nad tem, kar sem odkril. Obstaja cel kup pripomočkov, ki omogočajo igranje Pokemon GO igrice iz svoje postelje. Da, prav ste prebrali. Za androida obstajajo Fake GPS programi, za jailbrejkane iOS telefone pa PokemonGoAnywhere – oba omogočata, da se lahko “teleportiraš” v katerikoli kraj na svetu, kjer je veliko število Pokemonov (kar preveriš s pomočjo https://www.pokeradar.io/) in jih potem v miro poloviš. Dejansko ti ni treba niti iz postelje in nimaš problema s prazno baterijo, ker se ti mobitel ves čas polni.

Ups. V bistvu se mi je v tistem trenutku popolnoma spremenil pogled na celotno igrico Pokemon GO, saj sem že od nekdaj prepričan, da ko se pojavijo “triki” kako pretentaš neko stvar, da takrat to ni več zanimivo, saj ne predstavlja več izziva, ampak zgolj še to, kdo bo bolj tekmoval.

Vsaka podobnost s športnimi igrami, kjer nekdo, ki ni dopingiran tekmuje s tistimi, ki se poslužujejo nedovoljenih poživil, je zgolj in samo naključna. In zame dovolj velik znak, da sem se odločil, da ne bom več igral igrice.

Da ne bo pomote. Zavedam se, da živimo v času bližnjic. Tudi zgoraj omenjene aplikacije so zgolj bližnjice do cilja, kajti za marsikoga je pomemben zgolj cilj in nič več pot na kateri se naučiš stvari. V teh treh tednih se je pojavilo kup spletnih mest, aplikacij in odprlo na Facebooku neskončno število strani, kjer lahko uporabniki dobijo informacije o Pokemon GO. Razvoj je bil hiter in se je odzival potrebam trga. Predvsem pa se je pokazalo, da ljudje potrebujejo vsake toliko časa nekaj, kar predrami monotonost. In Pokemon GO je storil ravno to.

Škoda, ker niso predvideli vnaprej, da se bodo dogajale takšne in podobne stvari, kot sem jih omenjal, saj bi bilo vse skupaj precej bolj zanimivo, predvsem pa bi v končni fazi vsi imeli enake možnosti – sedaj temu ni tako, saj ne obstaja jailbreak za iOS 10.0 in posledično ne morem niti stestirati, kako vse skupaj deluje.

Pokemon GO je super izhodišče za marsikaterega izdelovalca aplikacij in pokazatelj, da si uporabniki želimo takšnih aplikacij. Škoda, da so ljudje takoj odkrili, da se da vse skupaj “fejkati” in tako so postavili vse tiste, ki so dejansko igrali igrico, v čuden položaj. In verjetno nisem edini, ki se mu je vse skupaj malce “priskutilo”. Ja, lahko si marsikdo misli, da sem naiven, ampak v sedanjosti se dajo takšne stvari (kot je Fake GPS) preprosto anulirati – če je prehiter preskok v razdalji, se pač zablokira igrica za nekaj časa. Če se to ponovi, potem se odvzame Pokemon GO račun. Volk sit, koza cela in ljudje bi igrali igrico naprej. No, verjetno jo bo marsikdo še naprej igral, jaz pa sem se odločil, da imam dovolj!

Srečno Pokemon GO in hvala za vsa jajca!

pokemongo_001

  1. Na iOS ne rabiš JB. Xcode ima opcijo, da simulira lokacijo za razvoj aplikacij. Ta lokacija potem velja za vse aplikacije na iphoneu.

    1. loool.

      se ta udarec :) sicer hvala, ampak sedaj sem se ze odlocil, da je konec z mojo kariero pokemon trenerja.

      p.s.: a obstaja kaksen link za to :) za prijatelja sprasujem

Komentarji so zaprti.