Borut Pahor je še enkrat dokazal, kakšen je protokol obnašanja predsednika države. Ko resnično že verjameš v to, da te predsednik ne more več presenetiti s svojimi dejanju, se odloči, da bo objavil selfija na Instagramu z delfinčkom / na pol gol. Ja, Borut Pahor se je odločil, da bo “ljudski” predsednik in da se bo na ta način približal Slovencem.

Če se kdo spomni zgražanja Slovencev, ko se je pokojni dr. Janez Drnovšek odločil za spremembo svojega stila življenja, potem bi bil smiselno v primeru Boruta Pahorja tudi razmisliti o tem, kaj se dogaja z njim. Razumem njegovo željo, prav tako razumem njegov ekshibicionizem in poceni nabiranje političnih točk, ki jih s svojimi fotografijami zelo dobro nabira.

Rahel problem imam, da ima na Instagram profilu zapisano / Borut Pahor Uradni račun predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. www.predsednik.si. Posledično to pomeni, da to ni njegov osebni račun in bi bilo smiselno imeti strategijo uporabe in upravljanja tega računa. Ali pa je ta pripis pod profilom samo za to, da se bo vedelo, da je Borut Pahor predsednik in je to njegov osebni profil?

V vsakem primeru se mi zdi objavljanje takšnih fotografij, kot je ta zadnja z delfinčkom, precej napačna in precej čudna praksa, ki ne pritiče predsedniku, kljub temu, da je njegova funkcija takšna, kot je. Mogoče bi bilo smiselno, da mu kakšen strokovnjak obrazloži vse skupaj in še boljše bi bilo, če bi imeli nekoga, ki bi “bedel” nad takšnimi in podobnimi ekshibicionističnimi eskapadami.

Delfinček, obliž na poškodovano ramo. #pacug #president #pahor #summer #temptattoo #slovenia

A photo posted by Borut Pahor (@borutpahor) on

Odzivi na objavo fotografije z delfinčkom na Twitterju: