Peter Kauzer je včeraj na Olimpijskih igrah v Riu dosegel 2. mesto in srebrno medaljo v slalomu na divjih vodah. Končno mu je uspelo dobiti medaljo na Olimpijskih igrah in tako dokazati, iz kakšnega testa je. Glede na to, da je zadnje desetletje v vrhu kajakaštva in mu je manjkala medalja iz OI, je bil zanj včeraj čudovit dan.

Verjetno se še marsikdo spomni OI v Londonu, kjer je Peter Kauzer napovedoval zlato medaljo. Ko je ni dosegel, so se oglasili kavč komentatorji, ki so se zgražali nad njegovo izjavo in marsikdo je bil vesel, da se mu je to zgodilo. Ja, tako se v Sloveniji tretira športnike – me zanima, kakšno je sedaj mnenje teh kavč komentatorjev. Predvidevam, da so ponosni nanj in da so se veseli srebrne medalje!

Za kavč komentatorje mora pač biti športnik tih, kot miška, ne sme izstopati, predvsem pa ne mora zgolj in samo zmagovati. Ker sicer 6. mesto na Olimpijskih igrah ne pomeni ničesar. Ker kavč komentatorji bi z lahkoto zmagali v vseh športih, ki jih spremljajo pred TV zasloni, le pogojev niso imeli takšnih. In sponzorjev..

Leta 2012 je Peter Kauzer izjavil sledeče:

Svojih napovedi ne bi spreminjal. To je sporočilo za vse tiste s kavča. Nisem tako neumen in nesamozavesten, da če sem svetovni prvak, bom rekel, da upam na finale ali kolajno. Treba je ciljati čim višje. Če nimaš visokih ciljev, ne moreš nikoli uspeti. Če tisti s kavča nimajo visokih ciljev za vstati z njega, jim ne morem pomagati.

Tokrat mu je uspelo. In sedaj je Slovenija ponosna nanj. Tako, kot smo navajeni pri športnikih – ko zmagujejo so naši ljubljenci in smo ponosni nanje, ko pa jim ne gre in ne dosegajo zmag, jih pa kritiziramo, namesto, da bi jim ravno takrat stali ob strani.

Čestitke Peter. Predvsem za pokončno držo in za to, ker si vsa ta leta verjel vase in pokazal, da mora biti športnik ponosen nase, predvsem pa samozavesten! S to medaljo si vsem kavčarjem dokazal, da si imel prav. Ampak sedaj bodo itak vsi ti kavč komentatorji navdušeni nad tvojo medaljo in teboj! Ko si na vrhu so vsi okoli tebe, ko ti ne gre ostaneš sam!