Pred 20 leti / ko se zaveš, da si star!

Moški nikoli ne odrastemo. Vedno ostanemo globoko v sebi otroci in posledično se kot otroci tudi obnašamo. No, da ne bom preveč posploševal, bom napisal, da to drži zame. Prav tako pa drži, da smo vsako leto starejši – nekateri to priznajo, drugi svoja leta skrivajo. Najbolj pa se zaveš svojih let, ko se ti parkrat v večeru, med pogovorom, pojavi stavek – pred 20 leti..

Ne skrivam svojih let. Ponosen sem nanje. Tudi na to, da je na glavi precej precej manj las in še tiste spreminjajo svojo barvo in postajajo vse bolj sive. Kot tudi to, da telo ni več tako odzivno in hitro, kot je bilo pred 20 leti.

No, o tem je govora. Ko se med pogovorom zaveš, da so se ti zanimive stvari dogajale pred 20 in več leti in ko hočeš ponazoriti kakšno situacijo in jo začneš s tem famoznim stavkom pred 20 leti – takrat se zaveš, da si star, predvsem pa, da si starejši od 40 let. Ali pa se mi preprosto v sedanjosti ne dogajajo več tako divje stvari o katerih bi pripovedoval in ki bi bile vredne omembe. Ko se zaveš, da si v istem večeru vsaj trikrat uporabil to “famozno besedno zvezo”, potem je čas, da se poskušaš tega odvaditi – podobno, kot ljudje, ki na koncu vsakega stavka uporabijo “pač”.

Opažam, da nisem edini, ki se mu dogaja to. Očitno to pride z leti in je del nas. In če sem pred leti sovražil ljudi, ki so omenjali dogodke izpred 20 in več let, sem sedaj postal tudi sam točno tak. Ampak se bom potrudil, da bom ta “tik” poskusil anulirati in ga čim manj uporabljati. Sicer bo še kdo dobil občutek, da se 40+ letnikom v življenju ne dogaja čisto nič zanimivega in so bile vse stvari na katere smo ponosni, ali pa neumnosti, ki smo jih storili, storjene v naši mladosti.

In ne, to ne pomeni, da sem sedaj v drugi puberteti in da se bom naokoli začel prevažati na motorju, ali pa da si bom dal tetovirati nov tatu. Mogoče pa je to samo trenutek v življenju, ko se odločiš, da lahko storiš še marsikaj “drugačnega” in čudnega, za kar sem bil do sedaj prepričan, da sem prestar, predvsem pa, da je to vse skupaj preveč otročje!

  1. drugi skok bi moral cenzurirati :)
    skupni vtis bi bil 100x boljši

    1. se strinjam :) pri prvem nisem razmisljal, pri drugem je bil pa ze tist obcutek – zeblo me bo.. bom kr na noge skocil :))))

Komentarji so zaprti.