Hopin Taxi je mobilna aplikacija, ki vam omogoča naročanje taksija v Ljubljani s pomočjo vašega pametnega mobilnega telefona. Ko boste naložili aplikacijo, pa dobite še 5 eurov dobropisa! Precej podobno kot storitev Uber, le s to razliko, da vas bodo po mestu zapeljali taksisti, ki poznajo ulice, predvsem pa ki imajo registrirani dejavnost za to. Sam pozdravljam Hopin Taxi aplikacijo, vendar se bojim, da so “naši” taksisti premalo odprti za takšne novosti.

Hopin Taxi je brezplačna aplikacija za pametne telefone in tablice / vendar lahko storitev uporabljate tudi s pomočjo vašega računalnika, ki z zelo naprednim in zanesljivim algoritmom ter odlično uporabniško izkušnjo na lokacijo, kjer se stranka nahaja, pošlje najbližji prosti taksi. Uporabnik brez telefonskega klica in tudi brez registracije naroči taksi s samo tremi kliki. Izhodiščno točko, določeno z GPS pozicijo, lahko uporabnik spremeni tudi ročno. Če želi, lahko vpiše tudi ciljni naslov.

Aplikacija ponuja še kup drugih možnosti. Uporabniki lahko izberejo ceno na kilometer, tip avtomobila ali dobro ocenjenega voznika. Pred končnim naročilom točno vedo, kdo jih bo prišel iskat in s katerim avtomobilom. Uporabniki lahko naročeni taksi do prihoda spremljajo na zemljevidu in tako točno vedo, kje se nahaja in kdaj se morajo odpraviti na dogovorjeno lokacijo.

V dveh letih realnega delovanja si je Hopin Taxi namestilo več kot 200.000 uporabnikov, aplikacija pa posreduje v povprečju skoraj 100.000 naročil mesečno. Poleg izjemne preprostosti aplikacija HOPIN TAXI ponuja tudi transparentnost – že pred vstopom v taksi uporabniku izračuna približno ceno vožnje.

Prevoz lahko plačate z gotovino ali s plačilno kartico, ki jo dodate v aplikacijo. Cena taksija, naročenega s Hopin Taxi aplikacijo, je največ 0,89 € na kilometer, startnina 1 € in 0,29 € za minuto čakanja.

2 Responses to Hopin Taxi / naročite taksi v Ljubljani z vašim pametnim mobilnim telefonom

 1. Miha J pravi:

  Končno – naloženo in dodan payment method.

  Voznikov je sicer bolj malo… In glede na standard konkurence, bo tudi težko več voznikov – dvomim, da bi si kdo izbral in naročil taksi, kot ti ga pošlje recimo Metro. Dejansko sem moral operaterki vedno dobesedno zabičati, naj ne pošilja avta, ki je starejši od 5 let… in bog ne daj brez klime. Kadar se mi je želja izpolnila je bilo to zgolj naključje.

  Res skrajni čas za aplikacijo, ker si izbereš standard in oceniš voznika… pa še na bankomat mu ni treba spotoma voziti.

  • had pravi:

   samo se taksisti morajo zaceti uporabljati tole.. vec kot bo povprasevanja, vec bo takstijev.. in potem se bo dalo izbirati med dobrimi taksisti in tudi dobrimi avti.. :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.