EasyJet ne podarja 10.000$ in Volkswagen ne podarja dveh Camperjev na Faceboku

Nov dan, nov scam na Facebooku. Vsak dan znova opazujem množico ljudi, ki v upanju, da bodo dobili nekaj zastonj lajkajo, delijo in komentirajo objave Facebook strani, ki so bile kreirane pred parimi urami. Zadnja dva takšna primera sta EasyJet, ki naj bi podarjal 10.000$ za potovanje in VW, ki naj bi podaril celo dva VW Camperja letnik 2016.

Včasih moramo uporabniki biti malce skeptični in je potrebno samo preveriti, kdo organizira takšno akcijo. Če ni podatkov o organizatorju takšne igre, potem verjetno to smrdi, kajne? Ampak če ljudje lajkajo takšne stvari – in ja, ljudje jih lajkajo, potem se očitno splača tako pridobivati podatke in jih kasneje za precej dobre vsote prodajati naprej. Uporabniki pa se bodo spraševali, od kje nekomu njihovi kontaktni podatki.

Ne. Na Facebooku ni nič zastonj. Nihče vam ne bo nič podaril, razen če gre za nagradne igre, kjer je znan organizator in ima objavljenje pogoje sodelovanja v nagradni igri. V nasprotnem primeru vam svetujem, da ne nasedate in da ne upate, da boste dobili 10.000$, ali pa novega Camperja – ker boste preprosto zgolj lajkali, delili in komentirali.

Kaj torej naredim v takšnem primeru?

  • organizator nagradne igre ni znan
  • torej ne obstaja nagradna igra, kjer bo nekdo dobil 10.000$, ali VW Camperja
  • sledi preprosta zadeva – Report Page na Facebooku (in marsikdo vam bo hvaležen)
  • ljudje na internetu očitno verjamejo v vsako sranje – trenutno tej nagradni igri verjame že – 57.241 people like this in 99,016 shares.