Stranka SDS si je letošnje poletje vzela dopust. Bilo je precej zatišja na njihovi strani, vendar se očitno sedaj te stvari spreminjajo in so njeni pripadniki že na svojih položajih. Ker se sedaj vsak od njih trudi, da bi čim bolj plastično prikazal situacijo v kateri smo (po njihovo) se poslužujejo vseh možnih prijemov. Tudi tako neumnih, kot je spodnji.

Božo Predalič je definitivno zmagovalec, saj je je poskušal dramatičnost prikazati z Martinom Krpanom in njegovim obračanjem v grobu ob ravnanju naše vlade. Da, prav ste prebrali.

Božo Predalič je očitno pozabil, da Martin Krpan ni bil resnična oseba in da je to zgodba, ki jo je Fran Levstik napisal leta 1858.

Martin Krpan z Vrha (krajše Martin Krpan) je slovenska umetna pripovedka, ki jo je napisal Fran Levstik leta 1858, in je bila objavljena v Slovenskem glasniku. Anton Slodnjak je menil, da je Levstik s povestjo o Martinu Krpanu želel uresničiti svoj literarni program in pokazati, kakšna proza naj se piše za Slovence. (vir)

Se zgodi, kajne? Še en dokaz, da bi desnica spremenila vsako stvar, če bi bilo to njim v korist. Tako, kot smo navajeni potvarjanja resnice z njihove strani, spreminjanja dokumentov in vseh ostalih prijemov, kako se na novo piše zgodovina. Zgodovina po njihovi meri.

No, tokrat je Božo Predalič brcnil v temo in temu primerni so bili tudi odgovori na Twitterju:

predalic