Samsung Electronics je danes predstavil Gear S3, atraktivno in inovativno pametno uro, ki bo še dodatno utrdila vodilni položaj podjetja Samsung na področju nosljivih naprav. Pametna ura Gear S3, katere nastanek so navdihnili tradicionalni časomeri in umetnost izdelovanja ur, združuje brezčasno podobo in najnovejšo mobilno tehnologijo, in tako predstavlja idealen dodatek k vsaki zbirki ročnih ur.

Samsung Gear S3 je na voljo v dveh drznih oblikah, ki ustrezata življenjskim slogom različnih uporabnikov: ‘frontier’ in ‘classic’. Gear S3 frontier so navdihnili aktivni raziskovalci. Pridih trpežnosti in svežega, športnega videza mu daje trpežna zasnova, ki združuje stil in funkcionalnost. Frontier je zasnovan za uporabo ob vsaki priložnosti in v vsakem okolju, tako poslovnem kot zasebnem. Gear S3 classic pa je poosebljenje minimalističnega, elegantnega stila najbolj legendarnih časomerov. Zasnovan je bil z izjemnim posluhom za podrobnosti – velikost in oblika tega modela sta bili izbrani z namenom, da bi dosegli občutek doslednosti in uravnoteženosti, kakršnega dajejo skrbno oblikovane luksuzne ročne ure.

»Gear S3 predstavlja nadgradnjo in nadaljevanje naše raznolike ponudbe nosljivih naprav, ki strankam omogočajo, da nadgradijo lasten življenjski slog,« je dejala Younghee Lee, izvršna podpredsednica globalnega trženja v oddelku za mobilne komunikacije pri Samsung Electronics. »Samsung Gear S2 je s prilagodljivo številčnico in vsestranskim vrtljivim obročem, ki omogoča intuitivno uporabo naprave, dosegel pomemben napredek na področju pametnih ur. Kolekcijo Gear zdaj še širimo z novim modelom Gear S3, ki je ne le odlična pametna ura, temveč preprosto odlična ura. Zaradi pametnih zmogljivosti in prefinjene, elegantne oblike, Gear S3 predstavlja pomemben dodatek naši kolekciji pametnih ročnih ur.«

Da bi ugotovili, kaj zares opredeljuje ročno uro, so pri Samsungu navdih iskali med proizvajalci s celega sveta. Posebno pozornost so namenili veščinam in spretnostim, ki so nujne pri sestavljanju delikatnih, a nadvse kompleksnih ur. Gear S3 je bil ustvarjen tudi s tehnikami obrtniškega izdelovanja tradicionalnih ročnih ur. Je plod obsežnega raziskovanja in dialoga s potrošniki, vodilnimi predstavniki panoge in strokovnjaki za ročne ure s celega sveta. Vsaka lastnost, od vrtljivega obroča do luksuznega sijaja in zaponk, je bila na novo zamišljena, da bi dajala vtis klasične ure. Poleg tega je Gear S3 združljiv z 22-milimetrskimi paščki za ure, tako da ga lahko uporabniki brez težav uskladijo z vsakršnim oblačilom in ga nosijo tudi ob posebnih priložnostih.

»Z Gear S3 smo želeli združiti tradicijo in tehnologijo ter ustvariti opazno, nadvse inteligentno pametno uro. Velika številčnica je zasnovana po vzoru najprestižnejših svetovnih znamk ročnih ur. Gear S3 je na videz klasična ura, ki pa vendarle postreže z najnovejšimi tehnološkimi inovacijami, zato bo nedvomno preživel preizkus časa,« je povedal Yvan Arpa, švicarski oblikovalec luksuznih ročnih ur, ki je sodeloval pri oblikovanju ure Gear S3.

Poleg elegantnega videza se lahko Gear S3 pohvali tudi s tem, da ustreza standardu vodoodpornosti IP68. Je tudi prvi model serije Gear, opremljen s steklom Corning® Gorilla® SR+, narejenim posebej za uporabo na nosljivih napravah, saj je še trše in odpornejše na praske, hkrati pa omogoča ostrejši prikaz slike.

Od drugih pametnih ur se Gear S3 razlikuje tudi zaradi vrhunskega AMOLED zaslona, ki prikazuje kar 16 milijonov barv, in delovanja le-tega po principu Always On Display (AOD). S tehnologijo AOD ura nenehno prikazuje čas, saj se zaslon, ki po videzu in občutku spominja na prefinjeno številčnico luksuzne analogne ročne ure, nikoli ne ugasne.

Vrtljiv obroč na Gear S3 je obogaten z novimi funkcijami in uporabnik lahko kar brez pritiska oz. dotika zaslona sprejme oz. zavrne klic ali začasno utiša alarm. Poleg tega se sporočila, ki so napisana ali narisana na zaslon, samodejno pretvorijo v besedila in emotikone. Uporabniki lahko z aplikacijo Opomniki ustvarijo tudi kratke opomnike in sezname opravkov ter s tem uspešno nadzorujejo še tako polne urnike.

S pametno uro Gear S3 je udobje na dosegu roke, saj lahko uporabnik pozabi na svoj pametni telefon, razen če ga resnično potrebuje. Ura ima vgrajeno funkcijo GPS, ki omogoča natančno spremljanje dnevnih telesnih aktivnosti, višinomer, barometer in merilec hitrosti pa pokažejo vse od nadmorske višine in zračnega pritiska do nenadnih vremenskih sprememb, prepotovane razdalje in hitrosti. Poleg tega so imeli snovalci ure Gear S3 v mislih tudi varnost uporabnikov, ki lahko v nujnem primeru aktivirajo funkcijo SOS in možnost lokacijskega sledenja ter tako o svoji situaciji obvestijo družino, prijatelje in dežurne službe tudi takrat, ko telefona nimajo na dosegu roke.

Poleg tega lahko uporabniki dostopajo do raznolikega nabora aplikacij, npr. za telesno pripravljenost, glasbo, novice, šport in potovanja, ki so seveda optimizirane za serijo naprav Gear (Gear S2 in Gear S3). S pestro izbiro prilagodljivih številčnic, ki si jih uporabniki lahko prenesejo na svojo napravo, si lahko okrogel uporabniški vmesnik nastavijo tako, da ustreza njihovemu življenjskemu in modnemu slogu. Izbrane aplikacije in številčnice bodo za prenos dostopne neposredno na Gearu S3, tako da jih ne bo potrebno najprej prenesti na pametni telefon. Z odprtim sodelovanjem z razvijalci in partnerji pa bo Samsung še naprej nadaljeval nadgradnjo družine nosljivih naprav in s tem uporabnikom prinašal vedno novo in svežo izkušnjo pametne ure.

Zahvaljujoč posebnemu partnerstvu s priznanim umetnikom in industrijskim oblikovalcem Arikom Levyjem bo Samsung predstavil še umetniško izdelane številčnice in paščke. Arik Levy je zaslovel s skulpturami, kot je na primer prepoznavna serija Rock, pa tudi z edinstvenimi inštalacijami in dizajni v omejenih serijah, ki izkazujejo njegovo prepričanje, da »se svet vrti okrog ljudi, ne predmetov.«

»Zanimivo in zabavno je bilo sodelovati s Samsungom pri ustvarjanju edinstvenih in dinamičnih konceptov za številčnice in paščke ure Gear S3. Po navdihu mojih umetniških del, inštalacij in skulptur smo ustvarili podobe, ki jih ne bodo cenili le tehnološki navdušenci, temveč tudi tisti, ki cenijo umetnost, oblikovanje, svobodomiselnost in estetiko,« je dejal Levy.

Levyjeve sodobne številčnice in paščki bodo prek izbranih kanalov predstavljeni v poznejših mesecih leta 2016.*

Samsung prvič po ekosistemu Tizen predstavlja še integracijo ure Gear S3 z osebnim mobilnostnim spremljevalcem voznikov vozil BMW – na ta način bodo uporabniki, deležni izboljšane povezanosti z avtomobilom, vedno točni in z vsem pod nadzorom, saj aplikacija BMW Connected uporabnika opomni, kdaj se mora odpraviti na naslednjo pot, preveri stanje goriva, odklene BMW in še več – vse to neposredno s številčnice ure Gear S3.

Paket orodij za razvoj programske opreme v operacijskem sistemu Samsung Knox Tizen pa bo prvič v zgodovini pametnih ur na voljo tudi neodvisnim razvijalcem, ki bodo tako lahko razvijali in upravljali specializirane aplikacije za Samsungov nabor nosljivih naprav. Zahvaljujoč zanesljivi varnostni platformi Samsung Knox bo Gear S3 omogočal tudi širšo paleto poslovnih možnosti.

Pri Samsungu bodo tudi po predstavitvi ure Gear S3 na trgu nadaljevali z objavljanjem programskih posodobitev in zagotavljanjem podpore uporabnikom ure Gear S2, ki bodo imeli dostop tudi do izbranih funkcij za Gear S3.