Pred nekaj dnevi je kolega Lenart govoril o Revolut kartici / brezplačni MasterCard brezstični prepaid plačilni kartici in aplikaciji, ki jo lahko vsak naroči in dobi v parih dneh iz Londona. Ker imam cel kup kartic (tudi brezstičnih), me je bolj zanimal UX, kot pa potreba po sami kartici. Vendar pozor – Revolut me je navdušil!

Kako do Revolut brezplačne MasterCard brezstične prepaid plačilne kartice?

Na spletnem mestu sem kliknil na povezavo za dolpoteg aplikacije in se registriral v samo aplikacijo, izbral opcijo, da želim brezplačno Revolut kartico in oddal zahtevek:

Zahtevek sem oddal 30.8. in znotraj aplikacije, ki že poveže kartico z računom znotraj aplikacije, je bile ETA čas dostave 9.9.. No, kartico sem dobil že 5.9. v poštni nabiralnik. Ne pošiljajo priporočeno, torej ni potrebe po tem, da se moram oglasiti na pošto, PIN kodo sem se zgeneriral sam znotraj aplikacije in kartica je v tistem trenutku, ko jo imam v rokah že delujoča. Ker je prepaid je potrebno nanjo naložiti denar in vse skupaj se lahko v trenutku začne uporabljati.

Kaj so prednosti Revolut MasterdCard brezstične prepaid plačilne kartice?

Veliko nižji stroški uporabe! Ste kdaj dvignili s svojo NLB MasterCard kartico gotovino? Pred časom sem se zmotil in namesto z navadno kartico, dvignil gotovino z MasterCard kartico – dvignil sem 30 eurov, provizija za dvig pa me je stala 13,10 eura. Da, prav ste prebrali.

  • ni letne naročnine! (zlata MasterCard kartica ima letno naročnino 77 eurov)
  • pri Revolut kartici ni provizije za dvig do 650 eurov (500 funtov) mesečno!
  • polog na kartico gre lahko na različne načine. SEPA nakazilo je brezplačno (30 centov preko Klika), za nakazilo preko kreditne kartice poberejo 1% provizije
  • omogočajo plačevanje v preko 90 različnih valut po precej boljših tečajih, kot smo jih sicer navajeni
  • uporabniki Revoluta si lahko znotraj aplikacije nakazujejo denar brezplačno in v sekundi

Več informacij o polnjenju, različnih valutah in vse ostalo imajo objavljeno v FAQ:

Zakaj sem navdušen nad Revolut kartico?

Nisem je še uporabil, ampak definitivno jo bom, saj mi omogoča cel kup stvari, za katere uporabljam svojo MasterCard kartico, ki jo imam povezano s PayPalom in z njo plačujem vse ostale stvari po spletu. Pogoji poslovanja so preprosti in jasni in ni tisoč alinej, ki smo jih sicer navajeni. Predvsem pa ima Revolut tudi aplikacijo, ki omogoča v trenutku blokado kartice, nakazovanje denarja drugim uporabnikom..

V končni fazi mi je pomembno tudi to, da ima ta kartica dizajnersko podobo – tako paketa, kot tudi kartice. Končno nekdo, ki se zaveda, da je tudi to pomembno in končno nekdo, ki zna narediti storitev, ki deluje in ki je za uporabnika točna takšna, kot mora biti – preprosta!