Vsake toliko časa me doma pričaka paket, s katerim ne vem točno, kaj naj storim. Tokrat sem dobil 1 kg paket proteinov Veggie Style, ki so mi jih poslali iz spletne trgovine Kupujem zdravo. Ker se zadnje čase prehranjujem vegansko, so me opazili in poslali čokoladni shake, ki je 100% veganski, ne vsebuje soje, ne vsebuje dodanih sladkorjev, ne vsebujejo glutena in ne vsebujejo sirotke.

Sam sodim v tisto generacijo ljudi, ki ni nikoli uživala proteinov in podobnega. Ker se mi ni zdelo potrebno, predvsem pa, ker v tem nisem videl smisla. Namreč, prepričanje je, da so proteini namenjeni tistim, ki se ukvarjajo s “fitnessom” in morajo pokurjeno energijo pridobiti na drugačne načine, kot pa sem jaz to vedno tretiral.

Kupujemzdravo.si / Veggie Style / 100% veganski proteini / brez sladkorja

Včasih mora moški narediti.. In iti čez sebe in preizkusiti tudi proteine. Glede na to, da me je zanimalo mnenje strokovnjaka o tem proizvodu, sem bil pozitivno presenečen, ko ni bilo nobene kritike. Ravno obratno. Ti Veggie Style proteini so zelo kul. Predvsem pa so naravni, Bio, itd.. Vsi tisti pridevniki sodijo zraven, ki so trenutno zelo popularni. Za vse tiste, ki pa imate radi podatke o hranilnih vrednostih in vsem ostalem, pa je več o tem napisano tukaj – http://www.kupujemzdravo.si/beljakovine-proteini/11-veggie-style-proteini-cokolada.html.

Kako naj vem, ali mi proteini odgovarjajo?

Obstaja cel kup metod, ko lahko to ugotoviš. Jaz sem se odločil za dokaj preprosto – ali mi bo okus prijal ali pa mi ne bo. In seveda sem si pripravil moj ljubi zajtrk – mueslli z rastlinskim mlekom, vendar sem vanj dodal še 5 meric proteinov. No, okus proteinov je bil povsem ok, samo malce preveč suhi proteini so (hec!).

V bistvu je bil tole danes zjutraj precej okusen zajtrk. Namesto, da pametujem o tem, kako in zakaj je potrebno uživati proteine in ker res ne vem o tem ničesar – verjetno ne bom v parih dneh dobil 6-packov, je boljše, da se ne spuščam na to področje. Dejstvo pa je, da je okus dober in da bom te proteine namešal še v kakšno drugo “mešanico”, ki si jo zvarim za zajtrk.

Poleg tega pa sem šel še čez eno fazo – preizkusil sem nekaj, za kar sem bil trdno prepričan, da ne bom preizkusil. In preživel, saj tole pišem par ur kasneje!

Več o Kupujem zdravo: