Miša Molk / Zgoraj brez Miša Molk / Zgoraj brez

Miša Molk / Zgoraj brez

Miša Molk in Zgoraj brez – besedna zveza, ki sem jo precej pogosto slišal zadnje dni. In ne, Miša Molk ne bo pokazala svojih prsi (zgoraj brez), niti ne bo brez klobuka, če je slučajno kdo pomislil na kaj takšnega. Miša Molk se po letih odsotnosti zopet vrača na “male ekrane” z novo oddajo, ki se imenuje Zgoraj brez. Ali so ustvarjalci oddaje želeli biti malce provokativni (nesmiselno in povsem brez potrebe) ali pa si je Miša želela, da bi jo še kdo opazil in se je odločila za tak naslov? Ne vem, niti me ne zanima.

Prva oddaja Zgoraj brez z Mišo Molk bo danes, 18. septembra, ob 20.50 na 1. programu Televizije Slovenija in njena prva gostja bo ilustratorka in pisateljica Lila Prap. Oddaja se ne bo snemala v studijih nacionalke, ampak v Skalni dvorani Ljubljanskega gradu. Oddaja Zgoraj brez bo na sporedu enkrat mesečno.

Vendar to še ni vse, kar pripravlja Miša Molk. Namreč, odločila se je, da bo svoje misli delita tudi preko podcasta Govori molk z Mišo Molk kjer se bo brez zadržkov pogovarjala o temah, o katerih se neradi pogovarjamo. V prvi epizodi podcasta ji bosta družbo delala Nela Malečkar, novinarka in knjižno urednico, in Pavle Ravnohrib.

Ko sem videl fotografijo Miše Molk, ki je bila posneta kot promo fotka za to oddajo – sem se vprašal, če je ona kot slika Doriana Graya. Namreč pri Miši se mi zdi fascinantno ravno to, da se ne stara – vsaj na fotografijah, ki pridejo v javnost.  To, da je dobila oddajo, kljub temu, da je ni bilo že dolgo pred tv zasloni, pa je druga zgodba, kjer imam verjetno precej drugačno mnenje.

Zakaj hudiča ne bi imeli novih, mladih obrazov na nacionalki, ki bi si šele ustvarili ime in zakaj je potrebno vleči voditelje iz naftalina in jim dajati sveže projekte? Kdo bi razumel odločitve nacionalne televizije. No, vsekakor bo tole bolj gledljivo, kot pa so oddaje z Zvezdano Mlakar, ali pa Manco Košir.

Miša Molk / Zgoraj brez
Miša Molk / Zgoraj brez

Komentarji so zaprti.