S kolesom od Kranjske gore do Belopeških jezer S kolesom od Kranjske gore do Belopeških jezer

S kolesom od Kranjske gore do Belopeških jezer / video

Nedelja. Prva jesenska nedelja. Čudovit dan, kljub temu, da sem bil zjutraj tako podrt od podiranja smrek, da nisem mogel stopiti na noge. Pa vendar je bilo škoda “stran vržt dan”. Odločitev je bila preprosta – s kolesom na izlet od Kranjske gore do Belopeških jezer.

Za začetek kolesarske ture sem izbral Kranjsko goro, čeprav bi lahko izbral tudi Mojstrano, ali kakšno drugo točko – kolesarska pot D-2 je čudovito urejena in je primerna za vsakogar. Kljub temu, da se po njej sprehajajo sprehajalci, da mamice vozijo v vozičkih svoje otroke in da je precej ljudi na rolerjih, je ta pot ena izmed lepših pri nas.

S kolesom od Kranjske gore do Belopeških jezer

Pot je dolga okoli 11 kilometrov in je primerna za vsakogar – tudi za tiste, ki ste šele začetniki. Kolo si lahko izposodite v Kranjski gori, ali pa kolesarite s svojim. Mimo Zelencev proti Podkorenu in naprej v smeri Planice. Ko prečkate mejo z Italijo, vas čaka še par kilometrov do odcepa na levo (vse je označeno), ki vas bo popeljal čez gozd do ceste, kjer pa se začne vzpon. Na srečo je vzpon dolg približno pol kilometra, vendar je potrebno kar “ornk” zagrizt vanj.

Pogled, ki vas bo pričakal na koncu vzpona je vreden “pizdenja” nad klance, sploh če so vaše noge pripravljene zgolj za kolesarjenje po ravnini. Ja, Belopeško jezero je čudovito. Tudi prvo jesensko nedeljo je bilo tako.

Priporočam!

S kolesom od Kranjske gore do Belopeških jezer
S kolesom od Kranjske gore do Belopeških jezer
  1. Roni, drugič pa še proti Planici zavij. V še en klanec, a po novem asfaltu :-)

      1. In potem zaviješ proti Beljaku, pa se z vlakom vrneš na Jesenice. Če je prostor za kolesa na vlaku, seveda. Pri SŽ nikoli ne veš …

Komentarji so zaprti.