Štartaj, Slovenija! / ko sem pred časom izvedel, da POP Tv in Spar pripravljata novo oddajo, ki bo namenjena temu, da bi mladi podjetniki, ki so šele stopili na to pot, dobili svoj prostor v trgovinah Spar in tudi promocijo, sem bil navdušen. Dejstvo namreč je, da je težko priti v velike trgovine, predvsem pa vlagati denar v promocijo na začetku poslovne poti. Ideja se mi zdi odlična in tudi prvi posnetki, ki sem jih videl, dokazujejo, da je temu res tako.

Spodaj je tekst POP Tvja, ki razlaga vse skupaj.

Oddaja Štartaj, Slovenija! je nova oddaja in format, ki ga na svetu še ni bilo. V njej bomo spremljali zgodbe 12 slovenskih podjetnikov, ki so pod okriljem ekipe POP TV prejeli medijsko prepoznavnost, v megamarketih Interspar posebno prodajno polico, s tem pa edinstveno priložnost za preboj na trg, pridobivanje dragocenega podjetniškega znanja in konkretnih nasvetov.

Povsem nov format oddaje bo ob nedeljah na POP TV predstavil zgodbe in izdelke dvanajstih slovenskih podjetnikov in jim omogočil poslovno priložnost življenja. Voditelj oddaje bo Matija Goljar, pobudnik podjetniškega peskovnika Ustvarjalnik, v katerem mladim svetuje in jim pomaga na poti od ideje, do izvedbe. Izdelke dvanajstih ustvarjalcev bo na zabaven in kreativen način preizkušal sovoditelj Aleš Novak.

Njihove izdelke lahko od danes (26. septembra) spoznate v vseh megamarketih Interspar ter jih podprete z nakupom. Najuspešnejši avtor bo namreč dobil enkratno poslovno priložnost – šestmesečno ekskluzivno pogodbo s Spar Slovenija in medijsko podporo POP TV, najuspešnejši izdelek pa bo postal »Hit produkt 2016«.

12 ustvarjalcev, ki od danes navdušujejo s svojimi izdelki v megamarketih Interspar in se 16. oktobra predstavljajo v oddaji Štartaj, Slovenija! na POP TV.

 • GORKI CHILI –Igor Tavčar in Rok Iglar

Spoznajte družinico svežih čili omak različnih stopenj pikantnosti. Vsaka s svojo kombinacijo v Sloveniji pridelanih pekočih paprik in okusnih sadno-zelenjavnih dodatkov navdušuje tako začetnike kot prave poznavalce – okus All Stars je tako na tekmovanju World Hot Sauce Awards osvojil drugo mesto, okus Choco pa tretje.

 • LE POTICA – Janja Štrumbelj

Tradicionalna slovenska potica se je z nekaj domišljije predstavila v unikatni obliki: kot miniaturno, ročno izdelano pecivo za vsako priložnost. Izbirate lahko med lePotičkami z orehovim, čokoladnim in slivovim nadevom. Preprosto jih postavite v pečico in postrežete sveže pečene.

 • ZULU ZION – Miha in Dijana Rolc

Popolnoma drugačna linija dizajnerskih nogavic, ustvarjena za ljudi, ki obožujejo barvitost. Zulu Zion predstavlja različne kombinacije razgibanih barv in nepričakovanih vzorcev, ki odstopajo od tradicionalnih linij, »klasične« mornarsko modre ter »varne« črne.

 • NELIPOT –Simon Oblak in Tina Štrubelj

Zamisel za ročno izdelano naravno kozmetiko se je rodila kar v domači kuhinji. Nastal je naravni dezodorant v kremi, ki vsebuje izključno naravne sestavine brez kakršnih koli dodatkov. Primeren je tudi za vegane.

 •  TATTOO CARE – Jasna Grbič

Da bi prvotni videz tatuja ohranili vse življenje, je prva nega izjemnega pomena. Mazilo Tatoo Care je narejeno iz skrbno izbranih sestavin za nego in zaščito kože ter primerno za vsakdanjo uporabo.

 • 20 CHOCOLATE –Sebastjan in Martina Kalinšek

Edine čokolade v Sloveniji, izdelane na tradicionalen način – od zrna do tablice. Čokolade 20 chocolate vsebujejo samo dve sestavini: redke sorte kakavovih zrn in minimalne količine kokosovega sladkorja.

 • BARBA SOL – Davor Podbevšek

Prava piranska sol, ki z dodatki sestavin večinoma lokalnega porekla postane unikatna sol z okusom. Z najljubšim od treh – Barba sol BBQ Pink, Barba sol Zelišča in Barba sol Vino s solnim cvetom – preprosto začinite jedi brez uporabe drugih začimb.

 • PIVO KNAP – Renee Vozelj

Pivovarna Knap je zrasla iz veselja do domačega varjenja piva. Danes Renee predstavlja eno zadnjih generacij rudniškega Zasavja, ki je še imela stik s pravimi knapi in prav njim se poklanja s svojima različicama svetlega aromatičnega pale aleja ter temnega stouta.

 • MIMICE – Marysia Szmatuła Černe

Prikupne in mehke, ročno šivane unikatne igrače, izdelane iz slovenskega materiala, so nastale z upoštevanjem želja otrok in staršev, šivajo pa jih v sodelovanju s težko zaposljivimi skupinami ljudi.

 • URBAN PLANTY – Anej Sirk

Oblikovalsko dovršen urbani vertikalni vrtiček, namenjen gojenju in uporabi dišavnic ter svežih zelišč na dosegu roke. Z enostavnim obešanjem lončkov na teleskopsko nastavljivo stojalo popestrite videz balkona, terase ali dnevne sobe. Izberete lahko tudi le en element – inovativen lonček iz jute, ki vaši rastlini omogoča kar najboljše pogoje za rast.

 • LESS/LESS GAME – Aleksandr Starovojtov

Strateška družabna igra, primerna za od dva do štiri igralce, je zelo preprosta in hkrati ponuja velik miselni izziv. Naučite se je v minuti, postavitev igralne površine vam vzame nekaj sekund, zasvoji pa vas za vedno.

 • SMART TURN SYSTEM – Miha Kovač in Rok Upelj

Svet motociklizma do zdaj ni poznal zanesljive rešitve za samodejni izklop smernikov na motorju po koncu zavoja. Ekipa domačih strokovnjakov je svoje znanje vložila v odpravo te težave in nastal je Smart Turn System, izjemna inovacija in prvi pametni sistem za avtomatski izklop.