Pero Martić in Aleksandar Repić aka Pero in Pici show – dva modela, ki sta odkrila kako zelo preprosto uporabiti Facebook Live za “streamanje” vseh neumnosti, ki jima gredo po glavi. V bistvu sta izkoristila tržno nišo, ki je prisotna že dlje časa, saj so le redki tisti, ki so zabavni in ki se takoj ne prodajo. Pero Martić in Aleksandar Repić bosta verjetno precej kmalu pristala na radarju oglaševalcev in takrat se bo vsa zgodba končala.

Pred časom sem na Facebook opazil, da se dva modela skrivata v Harvey Normanu in vse skupaj prenašata preko Facebook Live. Seveda me je pritegnilo in sem gledal, kaj se dogaja. Prav tako kot ostalih 10.000 ljudi, ki smo istočasno spremljali njuno dogajanje.

Sicer ni presežek to, kar sta počela, niti ni presežek to, o čem govorita. Ampak v POP svetu je itak vse to nepomembno in je edina pomembna stvar, da ljudje gledajo to. In Pero in Pici Show je zelo gledan, predvsem pa ju imajo ljudje radi, ker se v svojem “real showu” delata norca iz različnih ljudi, predvsem pa sta v situacijah, s katerimi se poistoveti precej ljudi.

Zadeva je viralna. In ljudje čakajo njuno naslednje javljanje. Sicer je njuno početje na meji spornega, predvsem pa se ne strinjam s tem, kar počneta. Ampak ljudje želijo akcijo in pri njima jo dobijo. Verjetno bi se razni samooklicani social media guruji lahko učili od njiju, kako lahko ustvariš zabavno vsebino, ki jo brez vloženega centa deliš naokoli s širokim spektrom ljudi.

Upam, da ju oglaševalci čim pozneje odkrijejo!