Cerkev je tista institucija, ki ne plačuje davkov. Tista institucija, ki naj bi bila ločena od države. Tista institucija, ki se vpleta v vse stvari in svojim vernikom iz prižnice pred volitvami pove, komu morajo oddati glas. Tista institucija, ki je proti splavu.

To, kar se je zgodilo včeraj, bi morali vsi ljudje obtožiti. Namreč zavod Živim je na stopnice pred frančiškansko cerkvijo v središču Ljubljane, na Prešernovem trgu, namestil zaslon, kjer so predvajali film o splavu kot uboju.

Da, prav ste prebrali. Oni so država v državi in se požvižgajo na vse zakone in dejstvo, da morajo za “oglaševanje” pridobiti dovoljenja. Oni ne potrebujejo dovoljenj, ampak sami postavljajo pravila – vsaj iz tega primera je to mogoče razbrati. In najbolj smešen argument, ki ga imajo v zavodu Živim je, da oni niso proti splavu, temveč, da so za življenje. Njihovi predstavniki so tudi pred ginekološko kliniko..

Mogoče pa je res že čas, da se tudi te stvari spremenijo v državi in se določijo pravila tudi za cerkev. Ker tole dejanje je podlo in si zasluži krepko zaušnico.

Kurac, se njim gre za otroke! Kurac, se jim gre za življenja. Koliko življenj so vzele cerkve v svoji zgodovini in koliko pedofilov se skriva v cerkvah?! (pardon mojemu izražanju!)

Več o tem: Delo

Ko na frančiškanski cerki v središču Ljubljane predvajajo film proti splavu in odzivi na Twitterju