Zadnjih par tednov me je okupiralo delo na projektu Dela – Svet kapitala, poslovni tednik in spletnem mestu www.svetkapitala.si. Kljub temu, da že dolga leta ustvarjam vsebine, pa sem se tokrat prvič soočil z resničnim ustvarjanjem vsebin in predvsem z ustvarjanjem vsebin za tiskan medij. Medij, ki ga sicer poznam in s katerim sem se dolga leta spogledoval, vendar nikoli imel “jajc”, da bi vstopil vanj in ga začutil.

Gregor Knafelc, v.d. odgovornega urednika Dela me je pred časom povabil k sodelovanju in ustvarjanju Sveta kapitala. Odločitev je bila dokaj premišljena – želim si dobiti uvid v svet, ki ga pogosto kritiziram, prav tako pa poskusiti s svojim kritičnim razmišljanjem spreminjati svet, ki ga sicer ne poznam. Razmišljanje “out of the box” sem vedno zagovarjal in tokrat se mi je ponudila možnost, da dejansko z velikim korakom vstopim vanj. Da “povonjam” tiskani papir, ki sem se ga zadnja leta branil, predvsem pa, da poskusim dati doprinos na področju, ki mi ni tako blizu.

Vstopil sem v mlado ekipo. Petra Kovič je odgovorna urednica, moj kolega Ermin Međeđović je postavljal časopis, Robert Schmitzer je bil glavni za spletno mesto, Kaja Kovič, Pija Kapitanovič in Jan Bratanič pa so ljudje, s katerimi kreiramo vsebine. Majhna ekipa, ki pa je polna entuziazma in si želi ustvarjati vsebine.

Prav tako pa sem imel možnost spoznati Cirila Horjaka aka dr. Horowitza, ki me je navdušil s svojimi ilustracijami / stripi. Skupaj sva posnela en timelapse video, ki se mi zdi “way to go” in upam, da bomo imeli na Svetu kapital čim več tudi video vsebin, ki jih bomo posneli na različnih dogodkih in z različnimi zanimivimi sogovorniki.

Aha. Svet kapitala bo imel spletno stran na naslovu http://www.svetkapitala.si, vendar bo začela delovati šele po polnoči. Zaenkrat bomo izkoristili družbena omrežja, ki jih upravlja Delo in šele kasneje mogoče vzpostavimo svoja.

Ja, tole je zame nekaj novega, predvsem pa mi je vse skupaj zelo zanimivo!

p.s.: na sajtu so verjetno še kakšni bugi in pa napačni prevodi, ampak se trudimo in jih sproti odpravljamo