Včeraj sem bežno spremljal 3. avdicijo šova Slovenija ima talent in bil totalno navdušen nad duom Wildart, ki ga sestavljata Timotej in Lenart, ki sta mojstra violine in čela. Vendar včeraj na šovu nista igrala klasike, ampak sta igrala rock. In Lado Bizovičar je pritisnil zlati gumb!

Zakaj sem v naslovu zapisal – zmagovalca Slovenija ima talent sta Wildart?

Tudi prejšnja leta sem se navdušil nad nekom in verjel v njegovo zmago. Prvič se je to zgodilo, ko sem videl nastop Line Kuduzović in ji napovedal zmago. Na koncu je res postala zmagovalka šova. In tako naprej. V bistvu je bilo vedno dokaj preprosto, saj je nekdo izstopal iz povprečja in so ga gledalci imeli radi. To je bistveno.

Wildart sta simpatična. Sta še mlada (14 let). Povezala sta klasiko z rockom in povedala, da se zaradi violine in čela sošolci iz njiju norčujejo. S svojim nastopom sta pokazala, da obvladata, predvsem pa sta navdušila celotno žirijo in dvorano.

2Cellos in Wildart?

Verjetno bo marsikdo rekel, da gre za podobnost. Možno. V bistvu se mi zdi povsem nepomembno od kje in zakaj sta dobila idejo. Njuna izvedba je bila odlična in če igrata tako dobro pri svojih 14 letih, si niti ne znam predstavljati kako bo, ko bosta odrasla.

Lado je tokrat izbral zlati gumb – bravo! Ana Klašnja pa je točila solze. Škoda, ker imam pri njej vedno občutek, da je vse skupaj fake in ni nič pristnega.

Sicer pa počakajmo do konca in bomo videli, kdo bo tisti, ki bo res zmagal na Slovenija ima talent. Jaz držim pesti za Wildart – in če bi ona dva objavljala svoje posnetke na YouTubeu, bi kmalu postala poznana tudi preko meja. Ker to je vredno ogleda!

p.s.: na žalost ni posnetka nastopa na YouTubeu, ker se je očitno POP Tv odločil, da bo poskušal prodati čim več Voyo mesečnih naročnin. Škoda! Za tiste z Voyo naročnino pa je video tukaj