Delirium Tremens (alkoholni delirij ) je pivnica / lokal v Bruslju. Delirium Tremens je “beer cave”, ki ima v svoji ponudbi preko 2400 različnih piv in kot takšen je raj za vse pivoljubce. Leta 2004 so ga vpisali v Guinessovo knjigo rekordov kot lokal, ki je imel v ponudbi največ različnih piv.

Ko si v Bruslju, obiščeš Delirium Tremens in si daš duška toliko, kot ti dopušča denarnica – cene piva so precej višje kot so pri nas in že pri nas ljudje “jamrajo”, da so visoke. Verjetno sem bil edini, ki v Delirium Tremensu včeraj ni naročil piva, ampak je naročil Coca Colo in opazoval pivoljubce, in “pivotočce” v lokalu, ki se razprostira v treh nadstropjih.

Vendar pozor. Obstaja par lokalov, ki imajo isto ime. Eno je na vogalu, pred “originalom” vendar tisto ni to pravo, ki si ga želite obiskati. Tudi mi smo stopili noter in začudeno gledali, zakaj hudiča ni tako, kot je na fotografijah. Ko smo ugotovili, da je par metrov naprej “original”, smo se seveda z veseljem premaknili tja. Zadržali smo se v nadstropju, kjer ponujajo “beers on tap”.

Cene piv v Delirium Tremens?

Zame visoke, pa verjetno tudi še za marsikoga, ki ne živi v Belgiji. Zanimivo je, da ponujajo točeno pivo 2,5 dcl, 5 dcl, litrsko pivo in 2l pivo. Cene za 2.5 dcl piva so od 2,20 eura do 3,90 eura. Dva litra piva v kozarcu pa stane med 16 euri in 26 euri. Govorim seveda za točena piva. V drugih nadstropjih ponujajo vsa mogoča in nemogoča piva iz celega sveta – tudi eksotike iz Angole, Benina, Kameruna, Estonije, Etiopije…

Lokal je izjemno priljubljen pri turistih in če bi bil ljubitelj piva, bi verjetno zjutraj doživel Delirium Tremens!