Nisem zagovornik teorij zarote, čeprav jih imam rad. V oddaji Tarča, ki je razburila javnost so bili med drugim prikazani tudi različni tviti, ki smo jih uporabniki objavljali v času trajanja oddaje na Twitterju. Tellyporting, ki bi moral biti del vsake oddaje, je pri nas še redkost. Pa vendar se je zgodilo nekaj, kar vrže zelo slabo luč na nacionalko.

Nataša Štefe je del ekipe Vala202. Je tudi Twitter uporabnica. In je dva dneva pred oddajo tvitnila spodnji tvit – ko se je vprašala, ali bo res takšna oddaja na televiziji..

Na nacionalki so, njeno izjavo povsem priredili in v času trajanja oddaje tudi “njen” tvit objavili. Seveda povsem predrugačen in s povsem drugačnim pomenom. Na srečo je Gregor Repovž to opazil in tudi tvitnil.

Bodimo iskreni. Nacionalka je šla tudi s tem dejanjem predaleč. Namreč tvit, ki je bil napisan dva dneva pred oddajo so objavili v oddaji s povsem spremenjenim pomenom. Lahko bi napisal, da gre za pomoto, nerazumevanje nekoga, ki moderira objave. Pa vendar ne bom.

Očitno je takšna manipulacija povsem normalen pojav na nacionalki. In zanimivo bi bilo videti, koliko tvitov, ki so jih še objavili so vzeli iz konteksta, ali pa so jih sami priredili in napisali. V svetu internetov te stvari ni težko preveriti. In ko se ti zgodi nekaj takšnega, nisi več merodajen.

Nacionalka pa je imela očitno večje interese v tej oddaji – sam se nagibam k trasiranju poti do referenduma o splavu, ki ga bo predlagal Aleš Primc. Sicer si ne znam razlagati oddaje, niti potvarjanja tvitov, ki se prikazujejo v etru! #fuj

natasa_stefe