Katarina Benček je “starleta” in vodja Diamant – toliko o njej vem iz rumenega tiska. Uroš Bitenc je voditelj na Radiu Antena. Tudi o njem ne več ničesar. Pa vendar to sploh ni pomembno. Gre za dogodek izpred par dni, ko je Uroš vodil premiero filma Inferno in poskušal biti zabaven na odru. V nekem trenutku si je “sposodil” Katarino Benček in ji dejal pred vsemi: “Katarina Benček, koga pa ti ‘farbaš’, da bereš?”

Dogodek ne bi bil niti omembe vreden, če Katarina ne bi v afektu na Facebooku napisala objavo, ki pa je vse prej kot voda na njen mlin. Namreč, prvo pravilo pisanja na družbena omrežja je, ne piši, ko si v stanju afekta. Ampak ona je napisala objavo, ki jo prikaže – hmmm. V kakšni luči že?

Verjetno se bo kdo pridušal, da na Facebooku lahko vsak piše, kakor želi. Drži. Ampak, ko nekdo poskuša dokazati, da je “jako inteligenten” in da res bere knjige, potem naj vsaj pravilno zapiše imena avtorjev. Sicer izpade vse skupaj milo rečeno smešno. In ja, tokrat je Katarina Benček izpadla precej smešno.

Kaj me je zmotilo?

  • posedujem kar celo zbirko Harry-ja Pottra, v slo in angleščini
  • nekaj knjig Muarakmija
  • trilogijo Iger Lakote (lahko pišem do jutri ta seznam)…
  • in JA mam tud Da Vincijevo sifro, pa tudi Angle in demone

Recimo tole zgoraj. Pa recimo tole nadaljevanje:

  • no pa nej povem še to, če smo že pri nekih intelignečnih meritvah, da sem pisala matematiko na maturi 98%, igrala klavir 8 let, aja in tud vedno končala z odliko…nč tazga a ne?

Stereotipi mi sicer niso všeč in sam se jih poskušam izogibati, ampak takšen primer kot je tole, pa kar sam kliče po tem, da ga objavim. Verjamem, da je Katarina sicer povsem prijetno dekle in da je razgledana in vse skupaj, ampak tale njena FB objava pa ji je vse prej kot v čast in zgolj in samo voda na mlin Uroša Bitenca.

Včasih bi bilo smiselno, če bi ljudje prebrali za seboj kar so napisali. Bilo bi precej boljše za marsikoga – sploh v takšnem primeru, ko nekdo poskuša ovreči določene stereotipe, ki mu jih je nekdo prilepil. Ampak pomembno je zgolj in samo to, da ima Katarina doma knjige Muarakmija.

Če bi imela doma knjige Stephana Hawkinga bi to pomenilo, da obvlada tudi teoretično fiziko?