Tole je tretji zapis, ki je namenjen dogajanju okoli oddaje Tarče, ki je pred dnevi razburila javnost. Kdo vabi Angelco Likovič v oddaje na nacionalno televizijo, je vprašanje, ki se mi poraja že dlje časa. Angelca Likovič je namreč upokojena ravnateljica, ki pa je v slovenskem medijskem prostoru tudi strokovnjakinja za vse! Med drugim je bila tudi komentatorka v oddaji Big Brother, itd..

Angelca Likovič je v oddaji Tarča izrekla besede, ki mi ne gredo iz misli: “Tudi tem posiljenim ženskam je treba pomagati, da rodijo otroke, ker potem bodo srečne!” Kdo, pri zdravi pameti, izreče kaj takšnega?

Izjava je strašljiva in verjetno se dotična Angelca niti ni zavedla, kaj je izjavila. Sicer pa bi ji verjetno kakšen pogovor s posiljeno žensko odprl oči in verjetno v življenju ne bi nikoli več izrekla česa podobnega. Ta izjava bi morala biti s strani javnosti tako popljuvana, da bi se kdo na nacionalko začel zavedati, da Angelce ni treba več vabiti v različne oddaje, kjer podaja “strokovno mnenje”. Pri njej človek res dobi občutek, da je izumila avto, poslala prvo raketo na v vesolje in sodelovala pri brezmadežnem spočetju.

Če je namen nacionalke zgolj to, da dela zdrahe, predvsem pa da dobi v studio povsem nekompetentne sogovornike, ki zgolj provocijo in povzročajo razprtije v družbi – potem jim gre to precej dobro od rok in očitno so se odločili za Angelco glede na število njenih “čudnih” izjav v preteklosti. Mogoče bi bilo vseeno smiselno, da se o tako občutljivih temah pogovarjajo strokovnjaki, kot pa razne “Angelce”. Pričakoval bi, da vsaj na nacionalni televiziji ne bodo tekmovali za “rejtinge” in posledično delali iz vsake oddaje “cirkuški spektakel”. Ampak očitno se motim in je zgolj to še cilj nacionalke.

Angelca Likovič naj mirno preživlja svoj penzion. Predvsem pa naj svoje ideje in predloge deli sama s seboj in hvala nacionalki, ker je ne bom več vabila v svoje oddaje – kdor ne gre s časom, s časom pač gre. In Angelco je že pred leti povozil čas.