Te dni je v Ljubljani potekal 23. Golden Drum. Včeraj se je s svečano podelitvijo zaključil in najboljši so prejeli nagrade. Kdo so zmagovalci 23. Golden Drum festivala? Podeljenih je bilo 72 srebrnih bobnov, 42 zlatih bobnov in 15 velikih nagrad.

Veliko nagrado za družbeno korist je prejela agencija Leo Burnett Beirut za Kafa Legally Bride v skupini Odnosi z javnostmi. Med slovenskimi agencijami je slavila LUNA\TBWA, ki je prejela nagrado srebrni boben za kampanjo Laško Beer forecast, naročnik Pivovarna Laško Union d.o.o.

Najboljša agencijska mreža leta je McCann Worldgroup, prejemnica nagrade Zlata mreža, z zbranimi 169 točkami. S 109 točkami je Publicis Romania/Publicis One prejela nagrado Zlata vrtnica za najboljšo agencijo leta. Voskhod iz Rusije pa je kot najboljša neodvisna agencija s 83 točkami prejela nagrado Tartini. Velika nagrada za najboljšo znamko je pripadla znamki Ural Music Night, ki je zbrala 68 točk.

V kategoriji posebnih nagrad je v sekciji Najboljše delo Golden Drum Adriatic Award prejela agencija Saatchi&Saatchi Macedonia/Publicis One za Sea Hero Quest, Silver Drum Adriatic Award pa Imago Ogilvy za Jana Wing of love. Bronz Drum Adriatic Award je šla v roke agenciji McCann Beograd za Lav Popcorn.

V sekciji Najboljša praksa je Golden Drum Adriatic Award prejela agencija Saatchi&Saatchi Macedonia/Publicis One za Sea Hero Quest, Silver Drum Adriatic Award pa McCann Beograd za Lav Popcorn. Nagrada Bronz Drum Adriatic Award je pripadla agenciji Saatchi&Saatchi Belgrade/Publicis One za The most important call in your life.

Prejemnik Zlate ure je Vasilije Ćorluka, izvršni kreativni direktor iz agencije Saatchi&Saatchi Macedonia/Publicis One Macedonia, za kampanjo Sea Hero Quest.

Zmagovalci Ljubljana Poster Award so: Tsvetan Aleksandrov, 1. mesto za delo Ljubljana is sport, Dijana Dimitrievska, Denica Bojarovska in Nino Ilievski, 2. mesto za delo BeTheBeat_mockup, 3. mesto pa Dijana Dimitrievska za delo We are one.

Golden Drum zmagovalci
Golden Drum zmagovalci