DUTB ni dober gospodar! Zakaj sploh potrebujemo DUTB…

Temeljna ideja delovanja DUTB je sredstva najprej prestrukturirati in jih nato odprodati, vendar šele, ko se razmere na trgu normalizirajo (vir). To ima DUTB zapisano na svojem spletnem mestu, ki niti ni responsive – ampak o tem ne bom v tem zapisu. Gre za resnično zgodbo “osebe”, ki se je zgodila v teh dneh!

DUTB upravlja s precej nepremičninami v Sloveniji – v svojem portfelju imajo tudi parkirišča na lokaciji v Ljubljani s ceno preko 23.000 eurov za eno parkirno mesto!

“Oseba” je kupila poslovne prostore, ki nimajo dovolj parkirnih prostorov, kot bi jih potreboval. Kljub temu, da se meni zdi cena teh parkirnih prostorov hudičevo visoka, bi “oseba” takoj plačala 4 parkirna mesta. Ja, 100.000 eurov bi ta “oseba” plačala za parkirne prostore, ki jih ima trenutno v lasti DUTB in so neizkoriščeni. Že precej časa.

Na DUTB so “osebi” povedali, da se parkirni prostori prodajajo skupaj s pisarnami. To povsem razumem. Vendar je dejstvo, da so poslovni prostori prazni in tako so tudi parkirni prostori neizkoriščeni! Sam verjamem v to, da bi vsak dober gospodar takšne nepremičnine prodal, ali oddal v najem, saj bi s tem pridobil vsaj nekaj sredstev. Vendar očitno v Sloveniji obstaja drugačna logika.

Ko so “osebi” na DUTBju povedali, da mu ne bodo prodali parkirnih prostorov, se je “oseba” odločila, da vseeno poskusi, če te parkirne prostore oddajo. Vendar je tudi tokrat “oseba” naletela na negativen odgovor. Namreč na DUTBju so se odločili, da so ti parkirni prostori na voljo zgolj ob nakupu poslovnih prostorov.

Zanimivo logiko ima DUTB, priznam. Očitno se jim ne gre za to, da bi jih prodali, ampak da jih kopičijo in posledično negospodarno ravnajo z njimi. Sicer nisem iz “foha”, ampak prazno parkirno mesto je strošek in vsak dober gospodar si verjetno želi vsaj delno povrnjene stroške – razen DUTBja.

Mogoče pa bi bilo smiselno razmišljati tudi o tem, če sploh potrebujemo DUTB??? Ali pa jaz preprosto ne razumem logike, ki stoji za njihovimi cilji!

  1. Tam resnice zagotovo ne bo. Namesto, da bi Mladina delovala prodemokraticno in podpirala sedanjo opozicijo oz. Slov. Pomlad, na vse pretege podpira stalinistično miselnost jugoslovanske nomenklature, ki nam še vedno vlada. Sram naj jo bo!

Komentarji so zaprti.