Zavod za zaposlovanje, to je kraj, kjer se končajo sanje, da delal bom, mirno živel, da bom denarja nekaj imel, da kupu bom star avto in pa stroj za pranje. Adi Smolar je vedel o čem poje. Jaz pa sem bil presenečen nad oglasom za zaposlitev, ki so ga objavili na ZRSZ. Kombinirano delovno mesto pedagog (30% delovnega časa) in čistilec (20% delovnega časa). – m/ž.

Najprej sem bil prepričan, da gre za šalo. Dokaj neslano. Ampak, ko sem kliknil na link, sem se zavedel, da temu ni tako. Da dejansko Osnovna šola Rudolfa Maistra iz Šentilja v Slovenskih goricah išče hibrida – nekoga, ki ima visokošolsko izobrazbo 2.stopnje, visokošolska univerzitetna ipd. in ki bo delal z otroki v vrtcu in čistil prostore. Gre za skrajšan delovni čas – 20 ur na teden.

V Sloveniji je bilo konec oktobra registriranih 97.263 brezposelnih. Glede na to, da ljudje nimajo denarja za preživetje, bo verjetno kar nekaj kandidatov za tole delovno mesto. Dve uri dnevno se bo ukvarjal z otroki, dve uri pa bo čistil prostore?

Sicer sem navajen, da v marketing/PR oddelkih iščejo hibrire, ki so grafični oblikovalci, ki poznajo HTML5 in znajo programirati, seveda pa se poleg tega ukvarjajo tudi s pripravami strategij, internim komuniciranjem, pisanjem za splet in družbenimi mediji. Ampak verjetno se vsak zaveda, da to ni rešitev – nismo vsi ljudje hibridi in multifunkcijski.

oglas_za_delo