Prvi sneg danes je odprl večno dilemo, ki si jo zastavimo vsako leto – kam na zimske počitnice? Odgovor je dokaj preprost. V Avstrijo! Zakaj?

V mladosti sem 11 let treniral smučanje. Takrat so bili drugačni časi in večino časa sem preživel na domačih smučiščih, ki so bili povsem primerni za to, kar sem potreboval. Ko treniraš, gledaš povsem drugače na te stvari, kot pa kasneje, ko postane smučanje užitek. Takrat začneš iskati smučarske destinacije, ki poleg smučišč ponujajo tudi kaj več – zabavo, neskončno število prog, predvsem pa smučišča, kjer ni gužve in kjer se lahko v enem dnevu dovolj nasmučaš. Če gre za počitnice, pa ponavadi iščem destinacije, ki ponujajo še dodatne storitve – spa, odlično hrano, predvsem pa več dejavnosti, ki pridejo prav, ko si utrujen po celodnevnem smučanju.

Ker se zimska sezona vsako leto odpre vsako leto prej – pred leti smo bili navajeni, da se je to začelo konec decembra, sedaj pa so smučišča pripravljena že veliko prej. Večina smučišč v Avstriji prične s svojim obratovanjem že v začetku decembra, nekatera tudi že prej, ker so pripravljena na smučarje s svojo infrastrukturo in je pogoj edino to, da so temperature dovolj nizke, da lahko proizvedejo zadostno količino umetnega snega.

Sam se veliko raje zapeljem par kilometrov preko meje, kjer me čakajo povsem drugačne razmere in predvsem manj gužve, kot sem je navajen pri nas. Moje priljubljene destinacije v Avstriji so:

Glede na to, da je na spletu mogoče najti veliko informacij o smučiščih v Avstriji, je spletna stran http://www.austria.info/ več kot odlična izhodiščna točka za vsakogar, ki išče počitnice v Avstriji. Če pa želite ekskluzivne ponudbe in sodelovanje v nagradnih igrah, pa svetujem prijavo na e-novice!

katschberg_ski_004

katschberg_ski_009

katschberg_ski_007

nassfeld_mokrine002

nassfeld_mokrine001

nassfeld_mokrine006

2 Responses to Zakaj v Avstrijo na zimske počitnice?

 1. Boštjan pravi:

  Prav imaš. Mi smo ponavadi hodili v Schladming na nočno tekmo svetovnega pokala in za apartma za 5 odraslih plačali 65€ na dan. Poleg tega je enodnevna karta sicer draga, če pa vzameš npr. 6+1, pa spet pridemo na zelo ugodno ceno tudi za karto…Ko sem šel prvič tja v hotel so hoteli ob plačanem polpenzionu doplačilo za polni penzion 10€, nakar sem ugotovil, da lahko v priznani restavraciji v ciljni ravnini, kjer je med drugim gost in osebni prijatelj lastnika vsako leto Arnold schwarzeneger, jem odlično za 8€…Pa primerjaj z npr. Roglo te cene, da ne govorim o tem koliko je prog, kakšna je infrastruktura, da ni nobene gužve, itd.

  • had pravi:

   to, pa predvsem dodatne dejavnosti, ki jih ponujajo v avstriji, ali italiji so nekaj, kar pri nas prihaja pocasi zraven..

   pri nas se gre za hit&run sistem.. oderes gosta in ti je vseeno, ce se nikoli vec ne vrne. v tujini je malce drugace :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.