Donald Trump je 45. predsednik ZDA / Melania Trump prva dama v Beli Hiši iz Slovenije

Težko mi gre izpod prstov, vendar se je zgodilo. Donald Trump je postal 45. predsednik ZDA in njegova žena, Melania Trump je postala prva dama v Beli Hiši iz Slovenije. Kljub temu, da nisem verjel v to in upal, da se ne zgodi, se je zgodilo in tako smo dobili še enkrat dokaz, kakšnih politikov si želijo volivci.

Donald Trump je tipičen politik 3.0. Brez vsebine, z veliko populizma, ki pove stvari, ki jih volivci želijo slišati. In to je ključ do uspeha.

No, tudi Hillary Clinton ni bila najbolj primerna kandidatka, kajti če bi bil namesto nje Bernie Sanders, bi bil rezultat verjetno precej drugačen. Ampak po toči zvoniti je vedno prepozno. Sedaj je ZDA dobila predsednika, kot si ga zasluži in čas bo pokazal svoje, kako bo manevriral med čermi in danimi obljubami. Borze danes so že pokazale, kaj si mislijo o novem predsedniku in potovanje v ZDA bo postalo verjetno poceni – le vprašanje je, kdo si bo želel v Ameriko!?

Mene je zgolj strah novih volitev v Sloveniji, ko bodo kandidati preizkušali “ameriško taktiko”. In jim bo verjetno celo uspelo, glede na to, kakšni volivci gredo na volišča.

No, Donaldu Trumpu in Melaniji Trump pa vse najlepše v Beli hiši. :evil:

 

    1. ni dvakrat za rečt.. s takšno retoriko, kot jo je imel trump, mu lahko celo uspe :(

  1. Primce, JJ-je, …. vedno izvolijo tisti, ki jih v nobenem primeru ne bi volili, ki jih vidijo kot nekaj najslabšea – kar tudi so – ampak ostanejo na dan volitev doma. Da so “vsi isti” pa jasno uspešno širijo glas ravno taki, ker jim to prinese zmago, da razočarni volilci ostanejo doma.

Komentarji so zaprti.