Ameriške volitve, kjer zmaguje Donald Trump spremljam preko spleta. Na nacionalki imajo zanimivo omizje in kliknem na http://4d.rtvslo.si/ in čakam, da se naloži “stream”. Pred tem pa se mi zarola oglas – Opaziš Zajčka? Naročnik oglasa je Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Ok. Spet bom začel na isti način – nisem ciljna skupina za ta oglas, saj je namen oglasa preprečevanje nasilja v družini. Nimam družine. Torej ne štekam povsem oglasa. Po drugi strani pa se mi ta oglas prikazuje in ga ne razumem – v bistvu sem moral poguglati, da sem našel spletno mesto – http://www.opaziszajcka.si/ in da sem si prebral več o tem projektu.

Z namenom preprečevanja nasilja v družini in večje zaščite žrtev je Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pripravilo novelo Zakona o preprečevanju nasilja v družini, ki jo je Državni zbor sprejel 25. 10. 2016. Zakon prinaša številne spremembe, pri čemer nemara največjo novost predstavljajo opredelitve nasilja v družini. Opredelitve so širše in vključujejo številne oblike nasilja, kot je npr. grožnja z nasiljem.

Nasilje lahko prijavite:

Narediti specialno spletno mesto (ki mi je btw všeč!) in narediti celotno kampanjo za to – čez par mesecev pa ne bo nihče več niti vedel, da je ta kampanja in to spletno mesto sploh obstajalo.

Ampak tako se dela marketing v tem času. Vržeš kup denarja za produkcijo. Vržeš kup denarja za promocijo – da sploh kdo opazi oglas, ali spletno mesto, potem pa vse skupaj zapreš. No, tukaj so šli še dlje, saj na spletnem mestu uporabljajo tudi 360 posnetek, kjer iščeš zajca.

Mogoče bi bilo bolj smiselno, če bi malce več denarja namenili tekstopiscu in bi tako imeli na spletnem mestu več vsebine.

p.s.: jaz nisem opazil zajčka na ilustraciji.. ti?

opazis_zajcka