Borut Pahor / Ali se bo zmage veselil z dekleti v slačilnici? Borut Pahor / Ali se bo zmage veselil z dekleti v slačilnici?

Borut Pahor udari znova / Ali se bo zmage veselil z dekleti v slačilnici?

Predsednik Borut Pahor zna poskrbeti za samopromocijo. Tudi Damjan Murko bi lahko šel k njemu v šolo in bi si nabral bogate izkušnje. Ampak Borut Pahor ima zelo seksistične izjave – saj se spomnimo mišk malih, kajne? No, sedaj je šel korak naprej. Na Twitterju je objavil precej pomenljiv tvit – Predsednik republike se bo tekme udeležil. Ali se bo zmage veselil z dekleti v slačilnici? @kzs_si #zvamidoEP, ki je požel zanimive odzive..

Razumem. Če želiš pojavnost v medijih, potem moraš provocirati, sicer te nihče ne opazi. In tako mediji namenjajo/mo prostor takšnim in drugačnim izjavam – ki pa mogoče sploh niso posledica trenutnega navdiha, ampak so celo vnaprej premišljene provokacije. V vsakem primeru – to ni ok, če takšne izjave objavlja predsednik, ali pa del njegove PR ekipe!

Kaj je torej tvitnil Borut Pahor, da je razburkalo javnost?

Včeraj je bila košarkarska tekma, ki je odločala o tem ali bodo naša dekleta nastopile na evropskem prvenstvu. In seveda je se Borut Pahor v svoji maniri oglasil na Twitterju, kjer je nekdo iz njegovega štaba zapisal:

Kaj je slačilnica? slačílnica -e ž (ȋ) prostor za preoblačenje: slačilnice so zraven telovadnice; slačilnice za kopalce (vir). Posledično lahko sklepam, da bi šel Borut Pahor k njim v slačilnico, ko bi se po tekmi dekleta tuširala?!? Resno?

Mogoče je šlo v bistvu za ponesrečen tvit, ampak dejstvo je, da si takšne komunikacije ne bi smel privoščiti predsednik. Tudi veliko odzivov na Twitterju je bilo na to temo in vsem je bilo nekaj skupnega – zgražanje nad takšnim načinom komunikacije, ki definitivno ni primeren za njegov položaj. Vendar. Dobil je svojih pet minut slave. Kot vedno.

Odzivi na izjavo Boruta Pahorja na Twitterju?

Tresla se je gora, rodila se je miš. Še ena izjava, ki ne sodi v javnost, pa vendar se nič ne bo spremenilo. Jutri nihče več ne bo vedel, kaj je tvitnil predsednik in svet bo šel mirno naprej…

Borut Pahor / Ali se bo zmage veselil z dekleti v slačilnici?
Borut Pahor / Ali se bo zmage veselil z dekleti v slačilnici?