Fructal predstavlja dva nova BIO izdelka v sklopu blagovne znamke Fructal Superior / Fructal Superior 100% BIO sadni sok z okusom robide in Fructal Superior 100% BIO sadno-zelenjavni sok z okusom breskve in korenja. Okusa so premierno predstavili oktobra na največjem mednarodnem sejmu SIAL, v Parizu.

Tudi jaz sem dobil ta dva sokova na test. Zadnje čase pač več pozornosti posvečam količinam sladkorja v pijačah in pri BIO sokovih mi je pomembno, da nimajo dodanega sladkorja. Da ne bo pomote – naravni sokovi vsebujejo sladkor! Tudi ta dva sokova iz Fructala ga vsebujeta: 24g / 250ml, kar je vseeno manj, kot ga vsebuje Coca Cola, vendar to ni dodan sladkor!

Glede na to, da nisem največji ljubitelj korenčkovih pijač, me je precej bolj zanimal okus robide. Okusno in zanimivo, predvsem pa je res “light” – sploh v primerjavi z ostalimi sokovi, ki sem jih pil v zadnjem času in vsebujejo precej več sladkorja. V bistvu je večina teh pijač “sladkor z vodo” in malce okusa.

Kaj v primeru Fructala pomeni BIO / Fructal Superior 100% BIO?

Kljub temu, da je ta beseda precej razvodenela v zadnjem času, kajti celoten naš svet je BIO in vsi izdelki so BIO, pri Fructalu to pomeni da je celotna nabavna veriga / to je od same pridelave, predelave pa do polnjenja izdelkov – poteka po BIO standardih in je strogo nadzorovana s strani certifikacijskih institucij.

Kako izgleda testiranje  Fructal Superior 100% BIO soka?