Nogometna zveza Slovenije (NZS) išče novega predsednika. Volitve bodo jutri in kandidata, ki sta ostala v igri za predsednika NZS sta Radenko Mijatović in Matjaž Nemec. Nekdo, ki ima kilometrino v nogometu in nekdo, ki je povsem svež obraz v nogometnem svetu. Dota, ki jo je pustil Aleksander Čeferin je dobra. NZS letno upravlja z 10 milijoni eurov.

Znesek ni zanemarljiv, kajne? Predvsem pa je verjetno v interesu določenih lobijev, da pridejo do tega položaja. Zadnje tedne preko medijev spremljam dogajanje glede te funkcije. Nisem presenečen. Kjer je denar, so tudi interesi. In ko prebiram informacije o Radenku Mijatoviću, ki je na “sceni” že vrsto let, mi postane vse skupaj precej bolj jasno.

Na drugi strani je Matjaž Nemec, ki ni znano ime iz sveta nogometa. Je človek iz politike, ki pa ni omadeževan z nogometno preteklostjo, predvsem pa nima nad seboj kup afer, ki bi počasi prihajajo v javnost, kot se zadnje čase dogaja Radenku Mijatoviću.

Že od nekdaj zagovarjam, da je potrebno mladim dati možnost. Tako v politiki, ki jo vodijo “old boysi”, tako tudi na drugih pomembnih funkcijah, kjer lahko dokažejo, da se stvari lahko spremenijo, predvsem pa, da vedno potrebujemo svež veter.

Ne bom ugibal, kdo je bolj strokovno podkovan. Ampak dvomim, da je potrebno za to, da si predsednik NZS biti strokovno podkovan na področju nogometa. Veliko bolj pomembno je, da se z vsemi deležniki dobro razumeš in da vsi verjamejo vate. Predvsem pa, da nimaš preveč masla za ušesom in ne postaneš zgolj marioneta, ki dela v korist tistim, ki so mu pomagali pri izvolitvi na to funkcijo.

Glede na to, da so interesi za to funkcijo in da sta sedaj dva kandidata, ki ju bodo jutri izbirali, bi bil najboljši možni kompromis, da postane Matjaž Nemec predsednik NZS, Radenko Mijatović pa generalni sekretat. Volk sit, koza cela. Mlade ideje in dobro poznavanje organizacije in win win situacija za vse deležnike. Sicer pa počakam do jutri in vidim, kako bodo šle volitve mimo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.