December je čas zabav: božične, novoletne, službene, (vstavi po potrebi). Toliko zabav je, da je potrebno narediti selekcijo, kam greš in jo časovno uskladiti z drugo, tretjo zabavo ki je istega večera. Totalna kriza. In potem si na eni zabavi 15 minut, letiš na drugo, kjer si pol ure in zaključiš na tretji. Samo divjanje. Ampak takle mamo.

Končno k naslovu. Ali ne bi bilo lepše, da bi se te decembrske zabave (oz. zabave, ki so v mesecu decembru, da ne bo prišlo do nesporazumov) porazdelile čez celo leto?

Zakaj bi moralo “podjetje 1” imeti novoletno zabavo ravno decembra, če bi jo lahko imel februarja? Zakaj bi moralo “podjetje 2” narediti žur v decembru, če je pa januarja mrtvilo in bi bil odziv še večji in boljši?

No ja, retorična vprašanja, ampak dejansko bi se dalo te stvari malce spremeniti in jih bolj “optimalno sestaviti”. Namreč ljudje so decembra precej čudni. Zjutraj je potrebno govoriti zelo tiho. Obrazi so izmučeni, podočnjaki so prisotni. Bolj ko se ura bliža večeru, povsem drugačen pogled je na taiste ljudi.

In zgodba se ponavlja. Da o količinah alkohola, ki jih telesa zaužijejo v decembru niti ne razmišljam. Ministrstvo za zdravje bi lahko začelo razmišljati v tej smeri – ups, oni še nimajo časa o reformah razmišljati, kako bi potem o čem takšnem.

V bistvu bi bilo tudi zaradi tega veliko boljše, da bi bile decembrske zabave čez celo leto.

In evforija, ki je sedaj prisotna po nakupovalnih središčih bi bila verjetno tudi malce manjša in gužva, ko greš nič hudega sluteč kupiti kakšno malenkost v BTC, bi bila znosna. Ampak mogoče gre le za zaroto. Namreč več kot bomo potrošniki zapravili, več denarja bo dobila država in več ga bo v obtoku.

Naslednje tri mesece bomo pač životarili, saj je edino pomembno, da se v decembru žura do konca in naprej!