Jebeš novoletne darile, če Dedek Mraz in Božiček ne obstajata!

Jebeš novoletne darile. Vsak dan naj bo tak dan, da se dajejo darila! Vsak dan majhna pozornost naredi več kot pa tista novoletna darila, ki nihče ne ve zakaj jih potrebuje, ko jih dobi, pa vendar se mora osladno zahvaliti za njih in jih potem vrže v skrite kotičke garaža.

Nakupovanje novoletnih daril vzame povsem preveč časa, ki se ga lahko uporabi tudi kako bolj pametno. Torej dejstvo – Božička in Dedka Mraza ni, darila pa se ne kupujejo sama – letos jih pač ni!

Da dejstva, da bo vaš pogled na zneske porabljene na plačilnih karticah v mesecu januarju veliko bolj  zadovoljen, niti ne omenjam.

Včasih so bili ti prazniki lepi. Vse belo, okrašeno z lučkami, zunaj hladno in veliko druženja v domačem krogu. Ampak časi se spreminjajo. Tudi prazniki niso več to, kar so bili. V začetku novembra dobijo nakupovalna središča novoletno podobo – lučke, okraski, predvsem pa trume nakupovalcev, ki drvijo v trgovine, kot da ne bi bilo za vse dovolj.

Darila, ki jih otroci pišejo na liste papirja niso več samo simbolična – iPad, iPhone, nova konzola, prenosni računalnik…

To je samo par želja, ki sem jih slišal v zadnjem času. In glede na to, da smo v “recesiji” in da veliko staršev ne more izpolniti svojim otrokom želja… Zame so ti prazniki že popolnoma izgubili svoj pomen.

Človeku lahko podariš darilo katerikoli dan v letu. In tudi prijetno, domače vzdušje, se lahko naredi kadarkoli. Predvsem pa sočustvujem s starši, ki ne morejo podariti otroku stvari, ki si jih želijo! Ampak ta svet je bil naša želja, mar ne?

Veseli december je čas, ki se ga ljudje ponavadi veselijo. Kuhanček, dobra družba, premrzli nosovi in predvsem druženje ga zaznamuje. Potem pride januar in mrtvilo. Ko se ljudje sestavljajo skupaj in krpajo finančne luknje, ki jih je povzročil december. Je.ba.t.ga. Tudi to šteje!

Drugo leto bo zgodba spet enaka. Jaz bom pizdil nad prazniki, življenje pa bo šlo po svoji tirnici naprej.

  1. Oprosti za vprašanje: Kaj pa so novoletne darile?

    1. Pravilno je sicer novoletna darila. Ampak na spletu se uporablja beseda darile :) In mi je precej bolj všeč :)

      1. Hvala. Tega pa nisem vedel. Po vsem letih bivanja na spletu, hehe.

Komentarji so zaprti.