Črke ČŠŽ in božične čestitke

Vesel božič. Zelo pogosto zapisano voščilo v tem času. Tudi različna podjetja, ki komunicirajo s svojimi deležniki preko družbenih omrežij v tem času objavljajo čestitke, kjer poskušajo biti čim bolj izvirni in kičasti. Slednje bi si sicer zaslužilo svoj zapis, ampak danes se bom obregnil ob črke ČŠŽ, ki marsikomu delajo probleme.

Verjetno je že vsak od nas kdaj opazil voščilo za božič, ki pa je imelo zelo čudne fonte. Namreč, dejstvo je, da nimajo vsi fonti, ki jih upravljavci družbenih omrežij uporabljajo, tudi izrisanih črk ČŠŽ. V tem primeru se vas pojavi generičen font, ki pa povsem spremeni vso kreativnost “social media guruja”.

Verjetno vam je jeasno o čem pišem? Nekako takole, kot je v primeru spodaj, potem izpade božično voščilo. V bistvu z novim letom ni problemov, ker ni šumnikov in se tako lahko uporabi katerikoli font. Če pa pišete čestitko za božič, pa je vseeno potrebno biti malce pozoren – sicer izpade vse skupaj precej šalabajzersko. Ja, fonti so zanimiv fenomen in predvsem ne smejo biti samo všečni, ampak morajo biti tudi primerni!

Aja. Rešitev? Uporabite font, ki ima črke ČŠŽ in ki je namenjen tudi našemu trgu. Sicer se s tem zmanjša nabor fontov – ampak v končni fazi, vam še vedno ostane Comic Sans, kajne?

  1. Uporabiš zmanjšan v namesto kljukice, pa še vse skupaj flikneš v krivulje za ziher :D

Komentarji so zaprti.