Mangrt fotografije - Mangart photos 6 Mangrt fotografije - Mangart photos 6

V letu 2017 bo vse drugače / #bullshit

Novo leto. Novoletne zaobljube. Odločitev za spremembe. Vse je povezano z datumom. V letu 2017 bo vse drugače in danes se začnem držati novoletnih zaobljub. Nekako tako si predstavljam razmišljanje “cosmopolitan” generacije in nasvete “gurujev”, ki vam  bodo olajšali življenje, predvsem pa bodo poskrbeli, da bo to leto res tisto pravo leto.

Malce bolj plastični primeri so: v novem letu ne bom kadil. V novem letu bom shujšala. V novem letu ne bom cele dneve v službi. V novem letu bom vsak dan tekel. V novem letu se začnem prehranjevati zdravo. V novem letu.. #bullshit!

Če človek želi nekaj spremeniti v svojem življenju, tega ne bo pogojeval z datumom. Preprosto bo premislil in se odločil. Po možnosti bo to njegova odločitev in drugi niti ne bodo vedeli zanjo – ker je tako bolj preprosto, ker je tako tudi precej bolj varno, če se nekdo ne drži svoje odločitve. Najhujši so tisti, ki cele mesece razlagajo o svojih odločitvah.. Ampak jih nikoli ne realizirajo.

Tako tudi sedaj prihaja čas neskončnih zaobljub, ki pa ne bodo nikoli realizirane. Namreč ljudje vedno najdemo izgovore, da nekaterih stvari ne naredimo, ali pa da jih odlašamo. To nam gre precej bolje, kot pa da premaknemo rit in se spravimo počet nekaj koristnega, nekaj kar bi nam celo pomagalo v življenju. Pa ne gre samo za šport. Gre za odločitve, ki bi jih morali sprejeti in jih udejanjiti, ampak čakam in odlašamo. In vsak dan, ko se spomnimo na to imamo slabo vest.

Sam verjamem v spontano spreminjane človeka. Predvsem pa, zakaj bi čakal novo leto, da začneš delati na sebi? Vsak dan je lahko dan, ko začneš spreminjati sebe in svet okoli sebe. Če seveda obstaja potreba. Če seveda obstaja želja. Če seveda obstaja volja..

Čez par dni povprašajte tiste, ki so se odločili, da bodo z novim letom začeli hujšati, ali telovaditi, če to že počnejo? Odgovor vas bo presenetil.