Revija Reporter / trije azilanti iz Eritreje v Mariboru in Reporter objavi fotografijo bloka

Tri azilanti iz Eritreje so, kot poroča revija Reporter, naselili v bloku v Mariboru. Seveda to ne bi bila novica, če tega ne bi objavila revija Reporter in če ne bi zraven prilepili tudi fotografijo stanovanja v bloku in ga, kot je v njihovi maniri, tudi označili z rdečim krogom. Tudi med 2. svetovno vojno so označevali ljudi, kajne?

Kaj je sporno pri tej objavi revije Reporter? Označba stanovanja, kjer bivajo trije azilanti – kot je opozoril Arjan Pregl na Twitterju:

Seveda ne bi šlo brez teksta, ki je zelo predvidljiv:
O tem je obvestil tudi ministrstvo za notranje zadeve in terjal jasne odgovore, zakaj so azilanti nameščeni v blok, kjer živijo družine z majhnimi otroci, v bližini pa se nahajata tudi šola in vrtec. Če ne bo prišlo do ustreznega ukrepanja ali odziva, je bralec obljubil, da bodo stanovalci v okolici vzeli stvari v svoje roke.

Saj še pomnimo, kako je desnica strašila ljudi, kaj vse bodo počeli migranti. Koliko bo nasilja, posilstev in vsega ostalega, kar bo prišlo z njimi v Slovenijo. No, ostalo je pri njihovih besedah. Obstajajo okolja, ki so sprejela migrante, obstajajo ljudje, ki delajo z njimi. Ampak v Sloveniji je potrebno sejati strah in pozivati k linču – tale članek iz Reporterja je točno to. Svoboda govora, kajne?