Facebook bo plačljiv / fake news ftw / Facebook ne bo plačljiv

Facebook bo plačljiv! Vsako leto se ta novica ba Facebooku pojavi parkrat – vse od leta 2009! Glede na to, da živimo v svetu fake newsov, ki se največkrat začnejo “vrteti” ravno s pomočjo Facebooka, me nič več ne preseneča, da takšne objave uporabniki Facebooka delijo naprej s svojimi prijatelji. Kot snežena kepa, ki se začne “rolati” se rola potem tudi ta zgodba in ljudje so povsem prestrašeni glede plačevanja uporabe Facebooka.

Ne, Facebook ne bo plačljiv! Facebook in Mark Zuckerberg se preveč dobro zavedata, da bi denarno nadomestilo za uporabo Facebooka odvrnilo marsikoga – posledično bi bilo manj obiskovalcev, posledično bi bilo manj oglaševalcev, posledično bi bilo manj prihodkov, posledično bi bilo manj dobička za Facebook. Facebook ni tako neumen, da bi se ustrelil v lastno koleno in začel zaračunavati uporabo Facebooka, če pa lahko zaračunava doseg objave in s tem odlično služi.

Torej vsi tisti, ki ste delili spodnji status (ali podoben) – naslednjič premislite o tem. No, saj vem, da ne bo to nič pomagalo, ampak upanje umre zadnje..

Pomembno!! pozor: jutri zjutraj, ko se povezujete z facebook-om, vas bomo prosili za plačilo vstopa… je uradno. Bilo je tudi v novicah. Facebook je začel zbirati pristojbine zaradi veliko lažnih profilov. Če nočeš plačati, prilepi to na svojem zidu, tako bo vidno, da je tvoj profil uporaben. Tvoja ikona bo modra in facebook bo zate zastonj! Kopiraj in prilepi na tvoj zid..

Če ne verjamete meni in mojemu pisanju, pa je spodaj uraden odgovor Facebooka!

Does it cost money to use Facebook? Is it true that Facebook is going to charge to use the site? (vir)

No. Facebook is a free site and will never require that you pay to continue using the site.

You do, however, have the option to make purchases related to games, apps and other items. In addition, if you choose to use Facebook from your mobile phone, keep in mind that you’ll be responsible for any fees associated with internet usage and/or text messaging as determined by your mobile carrier.