Dva predstavnika SDS / Tomaž Lisec in Žan Mahnič sta bila povabljena v Washington na gala sprejem v čast Melanie Trump. No, povabljen je bil Tomaž Lisec, s seboj pa je vzel strankarskega kolega Žana Mahniča. No, v bistvu je bil povabljen župan Sevnice, ki pa je odklonil povabilo. In sta šla Tomaž in Žan na pot.

Seveda so desnosučni mediji pozdravili udeležbo na gala sprejemu v čast Melanie Trump in so ljudje na družbenih omrežjih “lajkali” objave Žana in Tomaža. Ker se spodobi, da častno zastopata barve Slovenije in pokažeta, od kje smo mi doma. V bistvu sem prepričan, da sta stkala pristne odnose in predstavljala lepote Slovenije vsem, ki so bili na gala sprejemu. Niti ne dvomim, da bodo zaradi njunega obiska Washingtona sedaj vsi želeli v Slovenijo. Upam, da nista omenjala svetovnega miru in hrane za vse…

No, na žalost fanta nista razumela kaj pomeni “dress code black tie” in sta na gala sprejem prišla v “reklcu in kravati”. Po eni strani ju razumem. Zakaj za hudiča bi nekdo v google vtipkal black tie in preveril prvi odgovor. Nepomembno. Ona sta bolj pomembna kot dress code, saj prihajata iz Slovenije. Jebiga, tut glasbeniki so bili v black tie, samo ona dva ne..

No, na žalost Melanie Trump ni bilo na tej gala večerji, se je pa slišala Golica, jedla potica in pilo slovensko vino – tako je Žan ves navdušen objavil status na Facebooku. In Slovenija mu je ploskala. No, nekateri tudi ne.

Zakaj me ta dogodek spominja na tistega, ki je bil pred časom organiziran na Kongresnem trgu – Sprejem Donalda in Melanije Trump na Kongresnem trgu..

Pripravljamo sprejem epskih razsežnosti, za zabavo bodo skrbeli Beyonce, Katy Perry, Kanye West, Nirvana, Snoop Dogg, Coldplay, ansabel Janeza Novaka, rock band Zeleni dan, Mariachi de la Emona, Trio adijo in še mnogi drugi. Prav tako bogat otroški program s klovnom Maretom in ekipo animatorjev, ki bodo z otroci gradili Great wall of Mexico z lego kock.

Vsak podobnost je zgolj naključna..