Čestitam in podravljam prodajo podjetja Outfit7 za milijardo eurov. Včeraj je namreč Delo potrdilo domneve, da je Outfit7 prodan. Kupec Talking Toma in vseh ostalih “živalic”, ki so največja lastnika, Izo in Sama Logina postavila na prvo mesto najbogatejših Slovencev, je azijski konzorcij United Luck.

Ne bom pisal o prodaji, niti ne bom pisal o podjetju Outfit7. Pisal bom o tem, da se očitno da uspeti tudi, če si iz Slovenije. Res je, da je včasih potrebno več kot sreča, da se morajo poklopiti vse karte, predvsem pa, da mora biti prisotna tudi sreča. Kajti narediti aplikacijo, kot je Talking Tom pred toliko leti in uspeti navdušiti cel svet z njo – ni mala šala.

Nekateri obsojajo podjetje, da se je preselilo na Ciper? Zakaj pa ne? Saj jim zakonodaja to omogoča. In seveda bi vsak rad čim manj plačal državi, ki je dokaj mačehovska do podjetništva, čeprav bo marsikdo v primeru Outfit7 samo skomignil z rameni in bo potarnal o prvih “investitorjih v podjetje”.

Želim si, da bi imeli pri nas več takšnih zgodb, predvsem pa, da bi ljudje verjeli, da če nekaj počnejo, morajo to početi na najboljši možni način, predvsem pa se ne smejo osredotočiti zgolj na naš trg. Potrebno je presegati, predvsem pa je potrebno najti takšno nišo za katero se vsak kasneje vpraša – zakaj se jaz tega nisem spomnil. Outfit7 je postavil s Talking Tomom povsem drugačna pričakovanja, predvsem pa je targetiral otroke, ki so bili navdušeni nad pogovarjanjem z mačkom. No, tudi klofutanje Toma je bilo zabavno.

Čestitam in pozdravljam vse nove milijonarje – Slovenija je čez noč dobila precej novih in sedaj bodo številke, ki jih revija Manager v svojim izboru najbogatejšega Slovenca vsako leto zapiše, tudi meso postale!

2 Responses to Outfit7 / Talking Tom prodan za milijardo eurov azijskemu konzorciju United Luck

  1. urban pravi:

    Se strinjam jim privoščim. Samo s Ciprom se ne strinjam, ni prav. Čeprav bi jst enako naredil, če bi bil na njihovem mestu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.